Az ősz szelídsége

 

Szeretem az őszt. Az ősz egy kicsit misztikus. Ezer arca van. Lehet piros, vagy sárga, vagy réz színű, a szivárvány minden színei megtalálható az őszben.  Szomorú, de mégis van benne valami megmagyarázhatatlan, valami, ami élő. Kicsit természetfeletti. El lehet közé bújni, megpihenni, hisz mintha álarcot húzna, mert az eső kopogásával dacolva,  erősen, mélyen a világ belsejében is, az áttetsző fény szivárványként tör a felszínre. Hogy összekösse, összekapcsolja, hidat alkotva a mennyországot és az alsó világ határait. Hát ez az ezer arc, ami mögé elbújhatunk, vagy gondolatban magunkra vehetjük, mint egy szakadt kabátot, vagy akár egy lepelt.

 

A lehulló falevelek egy kicsit az elmúlást sugallják. Valaminek a végét, de mindig egy kezdetet, egy újjászületést. Az őszi napfényben ragyogó falevelek hajnali párában megcsillanva, hintázva, lebegve hullanak egymás tetejére. 

 

 

A lehulló falevelek halk neszében, mindig ott az új kezdet reménye, az újjászületés ígérete.

 

Imádom mikor a falevél a bokámig ér. Emlékszem mikor a labdát rúgtuk, úgy pereg a színes fa levél a levegőben, becsukom a szemem szinte látom  mint a madár toll  elrepül, ahogy a szellő bele kap fel- le emelgeti, játszanak a természeti lények láthatatlanul, de mi ha akarjuk láthatjuk.  Mert mindent, amit akarunk életre keltünk, csupán gondolatunk erejével.  És az illata? Mit hoz fel? Milyen érzés, ha megtartom, mindig boldog leszek. És csak lépkedünk, lépkedünk, mert ilyenkor a gondolatok csak úgy ellepik a testünket. Borzongva lépkedünk tovább, hisz az ősz felülírja a rossz dolgokat. Hisszük és meg nem történté varázsoljuk a gondolat pillanatát, mert a sűrű felhők közül beszűrődő fénysugár, olyan árnyakat mutat, mintha tündérek táncolnának körülöttünk, vigyázva minden lélegzetünket.

 

 Ősz, tavasz, nyár, tél. Szerencsések vagyunk, hogy ismerhetjük a négy fordulót.   Mert nem csak az időjárás változik, mi is egy kicsit meghalunk és újjászületünk, mint a Főnix madár. Az elmúlás mindig valaminek a kezdete.  Minden pillanatban újjászületünk, nem csak sejt szinten, hanem a tudatunk is keresi azt a stabilitást, amiben mi magunk is jól érezzük magunkat. 

 

 

Őszi kihívások

 

De az ősznek van árnyékos oldala is. Mikor elkezdődik az iskola, óvoda- vagy egy új munkát találunk, már egy ici-picit izgulunk – „ Meg fogok felelni? Jól csinálom? Csak ne hozzak szégyent a szeretteimre.  Jaj csak ne kapjak rossz jegyet.”        

 

Hát ez az ősz, amikor akaratunk ellenére saját problémát gyártunk, és a problémát nem oldjuk meg. Csak vigyázzunk, ne a probléma oldjon meg minket, és szép lassan bele ragadunk. Isten tudja hány szorosan. És szép lassan elfelejtjük a fákat, a megsárgult leveleket az indián nyár ízét, illatát, pillantását.

 

 

Amikor a test jelez

 

Mert az ősz hozza magával a refluxot, a gyomorfekélyt, az allergiát, és még ki tudja, hogy mit. Amit mind őszi betegségként CIMKÉZTEK fel az orvosok. Mert teljesen elfeledkezünk, hogy tavaly ősszel intőt kaptam, vagy egyest, meghalt egy szerettem, beteg lettem vagy csak elcsesztem. Hmmm. Hogy is van ez?  Mert a test bekapcsol. Mint a Pavlovi reflex, vagy csak a citromra gondolunk, mégis csorog a nyálunk. Hasonlóan működünk mi is. A test elme nem felejt.

 

„ Helló, nem emésztetted meg a munkahelyi zavart bár lenyelted.  Hova lett? Csak nem egy gyomorfekély lett belőle? 

 

A reflux, megint csak egy olyan betegség, ami ősszel-tavasszal erősödik fel. Mit hoz fel érzésben? Mit hoz fel energiában? Bármi, ami nem a lelkedet erősíti, engedd el. Hozz be egy tiszta gondolatot, egy fényt, ami elárasztja tested,lelked. Öltöztesd ünneplőbe a lelked és máris érezheted a változást.  Mert a változás hozza el neked azt a szépséget, gazdagságot, egészséget, amire mindig is vágytál.

 

 

A változás te magad légy

 

Ne magad változtasd, hanem a szemléletedet az ítéletről, a befogadásról, a nézőpontodról. Lásd az energiát a valóságában. Érezd ami körbe vesz, és amit eldöntöttünk. Amit mintaként már gyerekkorunkban rögzítettünk, vagy ellestünk, de lehet, hogy lemásoltunk. De egy biztos, nem jól csináljuk, mert küzdelemmé tesszük a körülöttünk lévő világot.

 

Egy jó beszélgetésre hívlak, amivel eldöntheted, számodra melyik a helyes út.  Segítek, hogy visszatalálj a forráshoz, ami lelked mélyén lakozik. Lásd a saját lelked mosolyát, ami visszaadja tested elveszettnek hitt Egész-ségét, és törli a lelked FÉL-elmét  hisz minden ember egy egész. Hisz minden ember egy egész. Lehetőség van a választásra. A gyógyulásnak akár 1000 útja van. Biorezonanciás kezelés, Fülakupunktúrás addiktológia, Bach- virágterápia, mágnes terápia, minden, ami rezgés és energia. Célja a sejtek a nekik legmegfelelőbb frekvencia állományban, rezgésenergiában részesüljenek, azaz kiegyensúlyozódnak, és magasabb rezgésszintre emelkedjenek.

 

Szeretettel várok minden kedvest változni vágyót.

 

 Kovács Judit

természetgyógyász

Tel: 06 30 98 22 232