Bőrödre, tested belsejébe és a lelkedre egyaránt!

Mi az a bentonit?

Vulkáni hamuból keletkezett, amely az őstengerekbe hullott, majd amikor a víz elpárolgott ásványi anyagokban gazdag bentonit ágyat hagyott maga után. Éppen ezért tartalmazhat akár 50 féle nyomelemet is, pl. a magnéziumot, káliumot és a kalciumot. A bentonit talán méregtelenítő hatásáról a legismertebb.

A bentonit agyagban megtalálható, az összes elem, amely az ember kémiai összetevőit is alkotja. Gazdag ásványi anyag tartalma, és a fizikai-kémiai sajátosságai teszik különlegessé.

Mi az autizmus?

Olyan állapot (autizmus spektrumállapot), mely nagyon változatos tünetekkel jelenik meg, és egyedi képet mutat az érintetteknél: a súlyosan fogyatékos nem beszélő betegtől a hétköznapokban jól elboldoguló fokozat is megtalálható. Megegyező vonás pedig, hogy eltérő viselkedést mutatnak (az átlaghoz, a megszokotthoz képest) az érintettek a nyelvi és nem nyelvi kommunikáció, a társas együttműködés, a rugalmas gondolkodás és tevékenységszervezés képesség területein. Ezek közül már valamelyikben, vagy mindháromban is mutatkozhat lemaradás, egyenetlen fejlődés három éves kor előtt is.

Mi az oka?

A konkrét kiváltó okot a kutatások ellenére máig sem tudták azonosítani a tudósok, mert nincsenek meghatározott agyi eltérések, laboreredmények, genetikai eltérések, amelyek általánosan lennének jellemzőek az érintett személyeknél. Talán a leggyakoribb gyanújelek: a beszédfeklődés késése vagy hiánya, illetve hangsorok, szótagok ismétlése kommunikációs szándék nélkül. Beszéd közben figyelmen kívül hagyja a hallgatóság reakcióit.
Nincs konszenzus a kiváltó okókról, de a kutatók egy része a genetikai háttér felelősségét hangsúlyozza, míg mások a környezeti hatásokat okolják. Jelenlegi kutatási eredmények az utóbbi álláspontot erősítik: a genetikai tényezők is közrejátszanak a betegség kialakulásánál, de a környezeti tényezők azok, amik valójában kiválthatják a rendellenességet. “A környezetnek lehet kiváltó szerepe azoknál, akik genetikailag hajlamosak a betegségre” (Dr. Gary Goldstein, gyermek neurológus, a Kennedy Krieger intézmény vezetője Marylandben.)

Hogy tud segíteni a bentonit?

Sikeres terápia részeként használja sok autizmus kezelésével foglalkozó központ, mert a méregtelenítő és a bentonitos agyagfürdők hatása nagyon bíztató. A tanulmányok ugyanis azt mutatják, hogy a bentonit biztonságosan eltávolítja a fémeket és a környezetből származó méreganyagokat a szervezetből. A legalkalmasabb erre a kalcium bentonit, azaz az “élő agyag”, mert egyedülállóan erős negatív ionos töltést hordoz, ami mágnesként magához vonz minden pozitív ionos töltésű anyagot, pl. a baktériumokat, méreganyagokat, fémeket stb. Ezeket az anyagokat az agyagmolekulák abszorbeálják (elnyelik, felszívják), majd az agyaggal együtt távoznak a szervezetből. Dr. Miriam Jang az Áttörés az autizmus kezelésében című könyvében azt írja: “Nagy számú betegen alkalmaztam az agyagfürdőt, és ezeknél a pácienseknél a nehézfémek – higany, ólom, arzén, aluminium, kadmiun – szintje drasztikusan csökkent.”

Hogyan használd Te a hétköznapokban!

Méregtelenítésre mindannyiunknak szüksége van a mai világban. A kalcium bentonit alkalmazható külsőleg és belsőleg egyaránt a méregtelenítésre. Az agyag nem emészthető, ezért csak áthalad a szervezeten összegyűjtve a méreganyagokat, majd kiüríti azokat. Ivókúra A bentonit fogyasztható vízzel. Ez a belső tisztítás az emésztési problémák és a méregtelenítés elősegítésére szolgál. A bentonit agyag ilyen módon történő beviteléhez az élelmiszer minőségű agyagport vízzel kell elkeverni, és ilyen formában meginni. Fürdővízhez – A bentonit por hozzáadható a fürdővízhez, így egyúttal pihen és méregteleníti a szervezetet. Krémként – A bentonitot tartalmazó krémet kenjük a problémás területre. Agyagmaszk – A bentonit agyagot folyadékkal pasztává alakítva az érintett területre lehet kenni pakolás formájában.

Egészségünkre!

www.axibent.hu
[email protected]
06- 36/36-8000