Gondoltak már a világ egészére, mint egy rezgés-halmaz? Ebben benne vannak az emberi, élet-rezgések és az állati-életrezgések teljessége. A mozgásból adódó hullám-kibocsájtás, energia, amit a létezésünkkel, és a hozzá kapcsolódó tevékenységeinkkel gerjesztünk. Ezzel nincsenek másként az állatok sem. És például a víz sem, ami csak hordozó ugyan, de fontos megtartó ereje van az élet körforgásában, itt a földön. A méhek sem a mézről híresek igazán, hanem a csodálatosan megszerkesztett életük mentén megfigyelhető rendjükről, amivel az egész társadalmukat egy királynő vezényletével élik. Minden feladatra, szerepre pontos tervvel és megoldással rendelkeznek. Vajon mi, emberek mit tanulhatnánk tőlük?

 

A föld harmóniájához hozzá tartoznak a hullámok, tág értelemben, a rezgések. Ez a harmonizáló energia az ének zengetésével, az ima mormolásával az élet – nálunk, embereknél – a szív hangolásáért hullámzik bennünk. A méhek életükkel (mozgásukkal), ami a rezgésüket is jelenti, ebben segítenek minket. Ha hagyjuk, hogy maguk hozta törvényeik szerint, a maguk természetes eszközeivel dolgozzanak. Hagyjuk? Ha több mézet veszünk el annál, mint ami a fenn maradásukhoz számukra kell, ha cukorral beetetjük őket, ha olyan virágokról kell virágport gyűjteniük, ami az életre káros vegyszerekkel telített, mélyen megzavarjuk ezt a harmóniát. Az önmagában tökéletes rendjük motorjába egy olyan „kavics” kerül, ami deformációhoz vezet és minőségi, életminőségi változásokat eredményez. Ha náluk, nálunk is. 

 

 

Mert megesszük a mérgezett virágporából készült mézet. Mert a harmonizáló rezgetés már többé nem olyan tökéletes és harmonizáló (hisz vészjelekkel telített), mint egyébként lett volna. Hosszútávon a méhek mesterséges pusztulásához vezet, s ez a tömegek rezgésére is kihat. Méhekére, emberére egyaránt.

 

A Méhek Ünnepe is májusban van. Gondoljuk át, mennyit köszönhetünk ennek a mikro-társadalomnak! Szorgos, pontos és áldozatokkal példát mutató életük ne maradjon többé láthatatlan! Jusson eszünkbe, amikor egy gyümölcsöt leszakítunk a fáról, hogy nélkülük, nem fordult volna termőre a fa. Mikor a piacokon járva a standok színesen kínálják portékájukat, illatozva kényeztetnek, jusson eszünkbe az a fáradhatatlan és eltökélt, derűvel végzett munka, aminek egyik eredménye a gyümölcs. Ezt mind a méheknek köszönhetjük. Rezgéseik, a mi rezgéseink befolyásolói… Amihez felvettük a mikrohullámú sütők, mobiltelefonok és számos elektronikai készülék rezgését, s használatukkal magunkénak valljuk, rezgésükben élünk – amivel megnehezítjük mind a magunk, szívünk rezgetésének lehetőségeit, mind a világ harmóniáját jelentő szeretet energia áramoltatását. A méhekre még lehet számítani. Gyógyító rezgésük, még velünk van. A méhek ünnepe május. Éljenek!

 

Linka