Az év eleje a célkitűzés, a tervezés időszaka. Februárban azonban már a megvalósítás mezején járunk. Ha jól jelöltük ki a célhoz elvezető tevékenységeket, mint útjelzőket, akkor igazán könnyű dolgunk lehet, hiszen a naptárunkban minden napra be van írva a feladat. Legyen az munka, vagy edzés, vagy pihenés, kikapcsolódás, hiszen a tevékeny és a lazító időszakok helyes ritmusa fokozza a teljesítőképességet. Azonban az is fontos, hogy a mindennapok feszítő tempójában se hagyjuk elsodorni magunkat. Tartsuk figyelmünket a kitűzött céljainkon.

 

 

 

 

A siker záloga mindig a kitartás

 

A legnagyszerűbb célok is álmok maradnak csupán, ha elfogy a mindennapi hajtóerő. Ahhoz, hogy bármit is meg tudjunk valósítani, szükség van mindarra, ami a célhoz elvezet. Legyen szó munkáról, vagy magánéletről, szükség lesz önmeghaladásra, a kényelmi zóna elhagyására, a „majdcsak lesz valami” csodaváró hozzáállás elhagyására. A pesszimista pillanatokban, a kudarcok túlélésében, a hullámvölgyeken való túljutásban legjobb társunk az állhatatosság. Az a vonzerő, ami akkor is hajt a cél elérésére, amikor erőnk és kitartásunk fogytán.

 

Azonban ha megvizsgáljuk a sikeres emberek történeteit, akkor jól láthatjuk, hogy a célt nem csupán a jó szerencsére és a csillagokra bízták, hanem töretlenül haladtak előre céljuk megvalósításában. Akkor is így tettek, amikor ellenállásba, értetlenségbe, közönybe, hitetlenségbe, esetleg rosszindulatba ütköztek. Saját hitük a cél helyességébe, kitartásuk minden akadály ellenére, türelmük a lassabb megvalósulás idején is és akaraterejük a sikerhez szükséges tényezők megvalósításában keresztülvitte őket minden hátráltató tényezőn, így végül sikert aratva célba értek.

 

 

 

Az állhatatosság égi adomány?

 

Koránt sem. A siker az eredményorientáltság attitűdje. Az állhatatosság és a kitartás is szokás. Bármily furcsának is tűnik, így van. Azok a találmányok születtek meg, amelyek feltalálói akár évekig dolgoztak a megoldáson. Heuréka élmény ritkán adódik. A többi sikerért meg kell dolgozni. Hány és hány, az embert szolgáló tárgyat kellene nélkülöznünk, ha a feltalálóik feladták volna? Hány és hány betegség ellenszere maradt volna felfedezetlenül, ha a kutató nem elég kitartó és nem elég állhatatos a munkájában.

 

 

 

 

Mindennapok szuperhősei

 

Sokan gondolják a mindennapokban, hogy ők csak szürke eminenciások, akiknek az állhatatosságra semmi szüksége. Pedig ez nem igaz! Mindannyiunknak szüksége van erre a képességre. Mert eltökéltség kell ahhoz, hogy minden nap bejárjunk egy kevéssé kellemes munkakörbe. Kitartás szükséges, hogy a megélhetés érdekében, vagy a család létfenntartásáért olyan feladatokat vállaljunk és végezzünk el nap, mint nap, ami koránt sem áll közel hozzánk. Az állhatatosság azonban mindeközben azért kell, hogy legyen erőnk minden nap újra és újra felkelni és csatába indulni a napi harcainkban. A legfontosabb pedig, hogy a szürke eminenciások se adják fel az álmaikat, hanem tudatos tervezéssel, célkitűzésekkel és azok céltudatos, lépésről lépésre történő megvalósításával, új jövőt építsenek maguknak. Olyant, amit szívük szerint elképzeltek. Legyen az jobb otthon, boldog család, szakmai előrelépés, vagy a gyermekeik boldogulása.

 

 

 

 

A szokás teremtő hatalma

 

A szokás hatalmas varázserő. Van, aki azt a szokást veszi fel, hogy kimenekül a feladatból. Akár úgy, hogy nem tesz érte, akár úgy hogy elsodortatja magát a céljától. Az is szokás, ha valaki inkább a cigarettára, italra szokik rá a tetterőt hagyva elsorvadni. Aztán a környezete hibáztatásával ad felmentést magának. Azonban az is szokás, ha valaki reggel gyümölcslét fogyaszt, és egészséges ételeket eszik. Az is szokás, ha valaki naponta egy kis időt a céljain való gondolkodással tölt. Az is szokás, ha a rendszeres testmozgást beiktatja a napi programjába. Ahogy az is szokás, ha minden nap egy kicsit elidőz gondolatban azon, hogy milyen boldog lesz a megvalósult cél örömének átélése közben. Ezért pedig minden áldott nap megfürdik ebben az örömérzetben. Már most élvezve a majdani sikert.

 

Ezek a szokások felvehetők, vagy letehetők. A cigarettáról le lehet szokni. A testmozgásra rá lehet szokni, a sikert pedig meg lehet szokni. Mindez összességében pedig azt eredményezi, hogy a szokás, mint egy varázspálca, megváltoztathatja az életünket!

 

 

 

 

 

Próbáld ki és tedd napi gyakorlattá

 

A siker ösztönöz. Igazi hajtóerő ahhoz, hogy tovább haladjunk és megvalósítsuk az életcélunk legkülönbözőbb daradkáit.

 

Az állhatatosság-lelkiállapot, gondolkodási szokás, ezért gyakorlással elsajátítható!

 

  • A cél határozottsága: az első és legfontosabb lépés, hogy pontosan tudd, mit akarsz.
  • A Vágy vonzó erő forrása. Viszonylag könnyű kialakítani és fenntartani, ha olyan célt követsz, amit nagyon akarsz.
  • Önállóság: ha hiszel abban, hogy képes vagy megvalósítani a tervedet, az önállóság képességének felfedezése ad bátorságot, hogy végig is csináld, amit elhatároztál.
  • Határozott világos terv, jól látható cél és eszköztár, a siker elősegítője.
  • Pontos ismeretekkel a terv megvalósítható. Tudás, készség, képesség megszerzése és hasznosítása önmagában fél siker.
  • Együttműködés: hasonló gondolkodásúak csapatában könnyebb a megvalósítás. Ha nincs megfelelő csapattag, érdemes új csapatot építeni.
  • Akaraterő: az a jó szokás, amikor nem az út nehézsége a fontos, hanem a cél leérése a döntő, ha arról van szó, hogy feladd, vagy tedd tovább a dolgod.
  • Szokás: az állhatatosság a szokások eredménye. Az agy magába issza a napi tapasztalatok egy részét, ezekből táplálkozik! „ Az vagy, amit gondolsz!”
  • A félelem a kudarctól leküzdhető, ha naponta újra és újra bátor módon cselekszünk. A jó tapasztalat, a siker íze pedig apasztja a félelem mennyiségét, míg végül teljesen eltűnik.

 

 

 

 

Ha még nem tetted, most állj neki

 

Gondold végig és írd le magadnak, mit is szeretnél ebben az évben elérni. Csinálj rá egy tervet, órarendet, időbeosztást, mivel Te irányítod az életedet! Cselekedj érte a mindennapok szintjén és használd az állhatatosságot, a kitartást, a türelmet, a cél fókuszt el nem veszítve. Tetterőd sokasodván, sikereid is gyarapodnak.

 

 

 

 

Én már megtaláltam a saját sikerem útját. Azért osztom meg veled, mert példa lehet, hogy a siker sosem kor függő.  Jöhet fiatalon, vagy évekkel később. Nem ez a legfontosabb. Az igazi kérdés az, hogy mered-e, tudod-e élni az életed sokkal magasabb szinten, mint amit a külső környezeted elképzel rólad első látásra. Vagy, mint amit neked szánnának a kishitűek. Tíz év alatt eddig 5000 érdeklődőnek mutattam meg a magyar Flavonmax cégem egészségvédő termékeit. Jelenleg 600 családom fogyasztja. 10 vezetőt neveltem fel. Folyamatosan tanulom az új összetevőket, módszereket, sok új szokást fejlesztettem ki magamban, ami jobb emberré tett. Az állhatatosság fejleszthető, a siker tanulható.

 

Keresd a saját utad, jelöld ki a céljaidat és élvezd az élet adta szépségeket.

 

 

Szórádi Rózsa

Életminőség Szakértő

+36 30 341 8660

[email protected]

http://www.flavonmax.com/referral/index.php?sponsor=M-37604&lang=HU