A cipők igen fontosak számunkra a mindennapi használatban: védik lábainkat a sérülésektől, kényelmesebbé teszik a járást, és még csinossá is teszik a nőket. Nem is gondolnánk, hogy a cipőknek is nagy jelentősége van a Feng Shuiban.

 

A cipők tárolása

A nem megfelelő helyen tárolt cipők gyengíthetik lakásunk Feng Shuiját. Sokan le se veszik cipőjüket, amikor hazaérnek, csak a hálószobájukban válnak meg tőlük. Gondoljuk csak végig! Napi használatuk során hány olyan helyen jártunk, melyeknek nem ismerjük a Feng Shuiját. Ha olyan területeken voltunk, melyeknek rossz a Feng Shuija, cipőinken könnyen hazahozhatjuk a kellemetlen energiákat. Hazaérkezés után vegyük le a cipőnket, és tároljuk közel a bejárati ajtóhoz lehetőleg cipős szekrényben. Ha nincs cipős szekrény, legalább arra ügyeljünk, hogy a levetett cipők látványa ne mutasson összevisszaságot.

 

 

Megfelelő cipő tárolás

 

Milyen színű cipőt hordjak?

 

A cipők színének kiválasztásánál több szempontot is vegyünk figyelembe: a cipő színének eleme lehet azonos a ruhád színének elemével, vagy választhatunk a ruha színének elemét támogató színt is.

 

  • Fa elem: cián, zöld
  • Tűz elem: piros, narancs, bíbor
  • Föld elem: sárga, barna
  • Fém elem: fehér, barackvirág, bézs, szürke
  • Víz elem: fekete, sötét színek

 

Kényelmi szempontok

 

Cipőd legyen mindig kényelmes! Ne csak azt tartsuk szem előtt, hogy hogyan áll rajtunk a cipő! A kényelem az egyik legfontosabb Feng Shui szempont. A kényelmetlen cipő viselése pénzveszteséget, és elszalasztott lehetőségeket eredményezhet.

 

Megfelelő alkalomra megfelelő cipő

 

A különféle cipőknek és ruháknak más és más a Feng Shui energiája. Partikra általában magasabb sarkú cipőt vesznek fel a nők, sportoláshoz pedig tornacipőt, edző cipőt. Igen trendi kezd lenni az a nézet, hogy csinos esküvői ruhához tornacipőt vesznek fel. Gondolj bele, milyen lesz az ilyen házasság!

 

Viseljünk alkalomhoz illő cipőt

 

 

Cipőfűző

 

A cipőfűzőt mindig kösd be, ne váljon szokásoddá, hogy csak úgy beletaposod a cipőbe, vagy csak olykor kötöd meg. A nem megfelelően használt cipőfűző a Feng Shui szerint pénzveszteséget eredményezhet.

 

Használt cikk piac

 

Ne viselj nagyon régi, vagy mások által használt cipőt. A Feng Shui szerint friss energiákban kell járni, tehát a régen megvásárolt, de nem használt cipőidtől is érdemes megválni. Second-hand cipők használata szintén nem ajánlatos, mert nem ismerjük a cipő előző tulajdonosának történetét, ami lehet egy kevéssé szerencsés sors is. Be akarsz lépni egy ilyen életbe? Gyerekek persze hordhatják a nagyobb testvér által kinőtt, vagy rokonoktól kapott használt cipőt.

 

A pucolt cipőnek nincs párja

 

A tiszta cipő magabiztosságot kölcsönöz viselőjének, ezért mindig takarítsuk meg!

 

Szilvásy Judit
06 30 959 0595
1124 Budapest Tamási Áron u. 37.
www.fengshui.hu
www.fengshuibolt.hu