Felhívjuk szíves figyelmét, hogy oldalunk a felhasználói élmény javítása érdekében sütiket használ. Bővebb információért kattintson ide.

„ A mi mindennapi vizünket add meg nékünk ma….”

Írta: Csak a Nőknek magazin 2018/08/06 0 hozzászólás Életmód,

Az élet alapja: a tiszta víz

 

Székrekedés, fejfájás, koncentráció zavar, csökkent teljesítőképesség és bizonyos esetekben még csalóka éhségérzet is jelezheti számunkra a tartós dehitratáltságot.

 

Így hívják azt az állapotot, amikor rendszeresen kevesebb vizet iszunk meg a szükséges napi 2,5 - 3 liter tiszta víznél. Pedig igazából tudjuk, hogy meg kellene innunk, de még sem tesszük. Aztán megmagyarázzuk magunknak, hogy iszunk kávét is, meg üdítőt, meg persze levest is eszünk néha...
szóval szinte már mindent megtettünk, ami emberileg elvárható volt. De ez nem igaz! Összességében olyan helyzetet teremtünk, mintha a mosógépünket víz nélkül járatnánk, aminek ugye nem sok értelme lenne. A napi 2,5 liter tiszta víz elfogyasztása fontosabb, mint a megfelelő táplálkozás.

 

De tiszta víz és tiszta víz között is ezernyi különbség van, így erről még beszélnünk kell!

 

 

 

képforrás: https://clearwaterkft.blog.hu/2013/07/18/tudod_hogy_mit_iszol_nem_minden_tiszta_viz_ami_annak_latszik

 

Az ivóvíz minősége

Európában szigorú előírások léteznek az ivóvíz minőségére vonatkozóan. Számos káros anyagra nézve állapítottak meg határértékeket, melyeket rendszeresen ellenőriznek. Erre sajnos nagy szükség van, mivel egy 2004-es felmérés szerint 40 német folyó vizét megvizsgálva, abban 31 féle kozmetikum-és gyógyszermaradványt mutattak ki. (fájdalomcsillapítók, koleszterincsökkentők, fogamzásgátlók, antibiotikumok..fertőtlenítők, stb)

 

A legtöbb energiát a hegyi patakok és források tiszta, emberi kéz érintésétől mentes vize tartalmazza. Az ilyen vizek kristályszerkezete rendezett, hatszögletű formát ölt, ezért strukturált víznek is nevezzük. Sajnos amikor a vizet kiszakítjuk természetes közegéből és elosztó rendszerek rabjává tesszük, energetikailag sérül, kristályszerkezete megtörik. Szervezetünk a roncsolódott kristályszerkezetű vizet csak óriási energiaráfordítás árán képes átalakítani. Az újszülött kisbabák strukturált víz készlete 97%, mely idővel egyre fogyatkozik. Időseknél, ha ez az arány 35% alá csökken, akkor következik be a halál..

 

 

 

képforrás: https://rejtelyekszigete.com/masaru-emoto-viz-rejtett-bolcsessege/

 

Dr Masaru Emoto japán professzor (1943-2014) világhírű kutatásai során bizonyítást nyert, hogy a víz kristályszerkezete különböző impulzusok hatására változik, és - hasonlóan a homeopátiához – minden információt elraktároz. Az általa tárolt információkat képes az emberi szervezetre is átvinni, ezért olyan fontos hogy milyen vizet iszunk.

 

Emoto doktor a lefagyasztott vízcseppeket vizsgálta, első vízkristályképét 1994-ben készítette új módszerrel kezdte tanulmányozni a víznek ezen képességét, amellyel a gondolatok, a szavak, a hangok, a zene de a különböző írásjelek, szimbólumok és az ima vízre való hatása megjeleníthető. Bebizonyította, hogy a víz nemcsak a direkt hatásokra, hanem a gondolatokra és érzésekre is reagál. A gondolat rezgés, a rezgés forma, a forma pedig kristályalakzat képében mutatkozik meg.

 

Desztillált vizet használt kísérleteihez, amelyen mondhatni semmilyen információ nincs. Erre az információ nélküli vízre különböző rezgéseket vitt fel. Mozart, Beethowen, Chopin műveket, heavy metal zenét, népdalokat hallgattatott a vízzel, különböző szavakat helyezett rá, majd mindegyiket lefagyasztotta, és mikroszkóp alatt megvizsgálta. Az eredmény megdöbbentő volt. Például Beethoven ötödik szimfóniájának lejátszásakor a desztillált vizet tartalmazó minta mikroszkópos képén jól ábrázolódik a hexagonális szerkezet, míg a heavy metal zene esetében szabálytalan (koncentrikusan szerveződő) szétrombolt struktúra látható.

 

 

 

 

képforrás: https://vitahelp.hu/a-viz-vilagnapjara/

 

A vizet az elektroszmog is megváltoztatja, a mikrohullámú sütőben melegített víz már nem mutat kristályokat, hanem egy összezavarodott struktúrát, a mobiltelefonok vagy számítógép mellett tárolt vízminták rövid időn belül szintén szétrombolt struktúrájúvá válnak.

 

 

 

képforrás: http://www.urbanlegends.hu/2014/01/iskolas-kislany-mikrohullamu-suto-karos/

 

 

A VÍZ – mint intelligens élőlény…

 

Biztosan hallottál már arról, hogy a vízkristályok megváltoztatják alakjukat a különböző gondolatok, szavak, hangok, zenék, érzelmek hatására…

Bizonyára képet is láttál olyan vízkristályokról, melyek különböző formát vettek fel különböző gondolatok, hangok, érzelmek közelében…

A víz érzékeli és rögzíti a környezetében történteket…

A víz “hallja” + “látja” + “érzi” és “megjegyzi” + “tárolja” a közelében elhangzó szavak, mondatok jelentését; a közelében megjelenő képek hangulatát, üzenetét; az elhangzó zene ritmusát, hangulatát, jelentését; a közelében megjelenő gondolatokat és érzéseket.

 

 

 

Ha abból indulunk ki, hogy egy felnőtt ember 65-70 százaléka, egy újszülöttnek 80 százaléka és egy megtermékenyített petesejt 96 százaléka víz…és ezek a molekulák egymással kommunikálnak, továbbadják a „ kapott híreket”, könnyű belátnunk az elfogyasztott minőségének jelentőségét.

 

Mindenkinek EGÉSZSÉGÉRE!

 

 

 

képforrás: http://www.vous.hu/hir/20161025-fekete-tenger-holt-zona-osi-leletek

 

 

És persze az sem mindegy milyen vízben merítkezel meg…

a testünkön kívül lévő, de adott esetben a bőrfelülettel érintkező vizekkel is rezgések révén kapcsolatban állunk könnyen megérthető, hogy miért jó, ha természetes vizekben fürdőzünk, onnan gyűjtünk „tiszta rezgéseket”.

 

 

 

 

Kautzky-Szemők Adrienn

 

okl.természetgyógyász

 

fitoterapeuta-reflexológus

 

kautzky.adrienn@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!