Felhívjuk szíves figyelmét, hogy oldalunk a felhasználói élmény javítása érdekében sütiket használ. Bővebb információért kattintson ide.

A zöldség rizs

Írta: Csak a Nőknek magazin 2019/03/15 0 hozzászólás Receptek,


Egy rizs, melyet nem kell főzni. Az állaga, színe hasonló a hagyományos rizshez, melyet körténként szoktunk fogyasztani. Alkalmas bármilyen nyers fő ételben vagy valamilyen finom szósszal is tálalhatjuk. Az alakunknak is jót fog tenni, hiszen semmilyen „káros” összetevője nincs.

 

Hozzávalók

  • 40 dk fehérrépa
  • 40 dkg színes zöldség vegyesen (sárgarépa, kápia paprika, kukorica, cukkini, brokkoli, édesburgonya, uborka stb.)

 


Elkészítés


A fehérrépát tisztítsuk meg és aprítógép segítségével aprítsuk morzsás állagúra. A többi zöldséget vágjuk apró kockára.
A morzsára aprított fehérrépával keverjük össze az apróra vágott zöldségeket. Zöldfűszerekkel és csírákkal lehet gazdagítani.


Lénárt Gitta
www.lenartgitta.hu 

Szólj hozzá!