Felhívjuk szíves figyelmét, hogy oldalunk a felhasználói élmény javítása érdekében sütiket használ. Bővebb információért kattintson ide.

Antal vali a vitorláson az „egészségőr”

2018/07/24 0 hozzászólás Sikersztorik,

Antalvali. Csak így, egyben. Hogy miért, mert ő Antalvali, akit a fél internet ismer, vagy legalábbis hallotta a nevét, főleg akkor, ha az egészséges életmódról és azon belül is a táplálkozásról esik szó. Az internet 13 éve meghatározó alakja az említett témákban.

 

 

Antalvali a Női vitorlás csapat tagja

Antalvali a női vitorlás csapat tagja

 


Antal Vali természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó, hatóanyag elemző végzettséggel bíró hölgy. Facebook profilját csaknem 85 ezer ember követi, számtalan tévé műsor meghívott szakértője, saját rádióműsora két éve működik, melynek témája az egészséges ételek és táplálkozás.

 

A Csak a Nőknek vitorlás hajójának egyik "legénységi" tagjaként készítettük Antalvalival ezt a beszélgetést:

 

Hogyan mutatnád be saját magadat? Ki vagy te legbelül, a magad számára?

Olyan ember vagyok, aki szenvedéllyel él. Nem teszek semmit kötelességből. Azt teszem, amit imádok csinálni, a hivatásom a hobbim is egyben. Szeretem a tudást megosztani, ezért járok előadásokat tartani, ezért blogolok. Hiszek abban, hogy megfelelő táplálkozással minden betegség megelőzhető.


Melyek azok az értékek, melyeket emberként a legfontosabbnak tartasz?

A tisztelet, a becsületesség, az egyenes beszéd, az adott szó és az élni, és élni hagyni elvének érvényesítése.


Melyek azok az értékek, melyeket nőként a legfontosabbnak tartasz?

A természetesség, önmagunk felvállalása. Szeretem azokat, akik nem akarnak idolokhoz hasonulni, nem akarnak éppen futó trendekbe besimulni, legyen az akár a jó anya, a jó feleség, a jó háziasszony kliséi.

 

 

Antalvali a vitorlás kormánya mögött

Antalvali a vitorlás kormánya mögött

 


Mit tartasz életed legnagyobb eredményének, sikerének?

Szeretem megélni a sikert.  Életem egyik nagy eredményének tartom, hogy mindent önerőből értem el. Nem rakott be senki sehová, hogy tessék, akkor ezt itt csináld! Én magam értem el oda, ahol most vagyok.
A második fontos tény: úgy élek, ahogyan hirdetem. Ha a házi tojásról beszélek, akkor tartok tyúkot, és annak a tojását eszem. Van bio konyhakertem, az alapanyagaim onnan származnak.


Minek köszönhetőek ezek a sikerek?

Nincsenek előttem lehetetlenek. Csak tehetetlenség létezik. Az a cél, melyet kitűzök magamnak, azt elérem! És ebben nem is a kitartásom nagy, hanem inkább a kreativitásom. Mindig megkeresem azt az utat, amit a legjobban élvezek a megvalósítás során. Néha napokig nem csinálok semmit, csak tervezek, hogy aztán előbukkanjon egy olyan út, amit még eddig senki nem járt, ami csak az enyém, és ahol a legjobban érzem magam.

 

 

Antalvali szenvedéllyel él, úgy ahogy hirdeti

Antalvali szenvedéllyel él, úgy ahogy hirdeti

 


Milyen kihívást látsz a Kékszalag a megmérettetésben?

A kihívást nem magában a vitorlázásban látom, hiszen korábban több hetes utakat is megtettem a világ tengerein. Amit itt kihívásnak tartok, hogy egymásnak idegen emberek (nők), kis helyen összezárva napokig együtt töltik az idejüket. Kíváncsi vagyok, mit lehet ebből kihozni. Hiszen ezek a nők a saját köreikben meghatározóak, mértékadóak! Imádok vitorlázni, a szelet, a természetet, a hullámokat. De imádok szuper intelligens társakkal beszélgetni, és itt mindkettőre is lesz lehetőség.


Milyen esélyt látsz a győzelemre?

Én mindenképp látok rá esélyt! De ennél is fontosabbnak ítélem meg azt a célt, amit magunk elé tűztünk: erős, céltudatos nők közös együttműködésével jó eredményeket elérni. Erre szeretnénk példát adni a kezdeményezésünkkel.
Hogyan látod, mi az, ami a világot előbbre vinné – általánosságban?
A szeretet, és az előbb említett összefogás. De az első mindenképp a szeretet!

 


További cikkek az 50. Kékszalag nagydíj Női hajójának "legénységéről":

Hirschler Rebeka, a "kisördög" >>

Nem csak született feleségek >>

Hirschler Judit a "céltudatos zseboroszlány" >>

A gondolskodó vitorlázó Hirschler Ludovika >>

Pastor Anni – a hétköznapok művésze >>

 

Szólj hozzá!