Felhívjuk szíves figyelmét, hogy oldalunk a felhasználói élmény javítása érdekében sütiket használ. Bővebb információért kattintson ide.

Ápolt körmök

Írta: Csak a Nőknek magazin 2019/01/31 0 hozzászólás Divat,Tippek, tanácsok,

2019 követi az utóbbi évek divatját, az ápolt testét. A körmök festése és a körömágyak puhasága olyan minden napi luxus, amivel ma már minden magára adó nő büszkélkedhet. A tél divatja a természetes, köröm- és testszíneket követi, enyhe csillogással. Nagyon elegáns, amit a finomságában rejt és természetes, amit a színe idéz.

 

 

 

A napi, heti kifestést kevesen engedhetik meg maguknak, bár otthon elvégezhető és sokszor több, személyes figyelmet adva önmagunknak egy kis szertartást is csinálhatunk belőle. Barátnőkkel összejőve pedig egymást segíthetjük és megoszlik a lakk árának költsége és megint együtt lehettünk!

 

A profik, gyakorlott manikűrös sok betegséget kiszűrhet, rendszeres és szakszerű ápolásával pedig a köröm sokkal tartósabb és szebb marad éveink múltával is, mintha nem törődtünk volna vele.

 

Körömformát tekintve 2019 a természetesség éve

 

 

 

Körömápolás szabályai:

 

Védd a kezed, s a körmöket az időjárás viszontagságaitól, ha mosogatsz vagy házimunkát végzel, húzz kesztyűt – idetartozik a kutyasétáltatás is és a kinti lét is.

 

Naponta kend be ápoló olajokkal, krémmel, ami beszívódik és táplálóan véd. Ne feledd, hogy a bőr, a tested legnagyobb lélegző felülete. Ne használj mesterséges anyagokat se a fedésére, se az ápolására, mert bedunsztolod és ez a körmeidre is igaz.

 

Csodákat tehet a méz, ami egy nehezebb nap igénybevétele után a kézre, natúr körmökre kenve és egy pamut kesztyűt ráhúzva, pihenés alatt fejti ki igazán a hatását. Egy jó minőségű szűz olaj is jó!

 

Fürdő a szép kezekért

 

A citrom C vitaminban nagyon magas tartalommal bír, a kezeiden keresztül is sokat pótolhatsz belőle, de vigyázz, mert a citromsav, túl erős lehet – ezért használjuk inkább a fürdőnkbe téve. A biocitromot megmosva, a meleg fürdővízbe merítve karikázzunk fel - ekkor a héjából nem áztatjuk ki az érlelésére használt mérgeket - hogy a kifröccsenő, értékes citrom-olaj se vesszen el. 10 percet ellazulva, élvezzük a friss, gyümölcs adta értékek bőrön át kapható ajándékait. Leghatékonyabb, ha aztán a testet beburkolva, finom gyapjú vagy pamut takaróba pihentetjük tovább

 

 

A fontosságára még a népmeséből emlékezhetünk, hiszen minden étel, azaz magunkhoz vett táplálék ízének, zamatának kiemelője és összekapcsolója, felemelője - ha jó mértékkel használjuk. A fürdővízbe téve nagyon jó hatásfokkal tisztítja meg a bőr pólusait és leoldva z elhalt hámréteget, újítja meg külsőnk. Arcra finomabb szereket ajánlanék! A környezetszennyezés tudatosabb követése óta a világ a kősókat helyezi előnybe a szennyezett vizeink tisztított sóival szemben. 

 

Parajd, a régi Magyarország erdélyi kincsét rejti, amit sóbányáiban ma is folyamatosan termelnek ki és árusítanak. A kősó energetikailag a föld mélyén összegyűlt, nagy súlyok alatt „érett”, száradt és rétegeiben eltűnt korok tisztaságát hordozza. Ezt a fürdőnkben oldva mind magunkhoz vesszük, azonnali hatása érték!

 

Rózsa - kora tavasztól késő őszig nyílik, színe és fajtája megszámlálhatatlan. Olaja a burkolás, védelem főbb minőségeit hordozz – bio minősége egyetlen olajként a pár napos csecsemőre is jó hatással van. Fürdőbe cseppentve 1-1 cseppet minden gazdagságát szelíden ontja, a testnek gyönyör a teljessége. Puhít, elsimít, ezért stressz oldó, burkot teremtő szelíd energia, aminek enyhe melegítő és kiegyenlítő hatása is van. Gyógyítói célokra a Damaszkuszi rózsa a legmegfelelőbb, vásárláskor tájékozódjanak!

 

 

Fenyő – fürdője melegséget áraszt és gerjeszt a testben. Tűlevele és örökzöld minősége utal a gesztusaira, amivel minket is felruház, ha hagyjuk magunkat és belenyújtózunk egy fenyőfürdőbe. Bírja a nyár, hevítő forróságát és a tél mindenkit próbára tevő kemény zimankóit. Az ágai mégis rugalmasak maradnak, tűlevele örökké zöld. Ezen tulajdonságait remélhetjük magunknak, felnőttek.

 

 

Ha illóolajat használunk, akkor az, nagy tisztaságú legyen, hiszen a bőrünkön át direkt kapcsolatot engedünk fürdéskor a szernek, ahol a bőr pólusait megnyitva szabadon fejtheti ki áldásos hatásait a választott olaj.

 

'Linka'

 

Szólj hozzá!