Felhívjuk szíves figyelmét, hogy oldalunk a felhasználói élmény javítása érdekében sütiket használ. Bővebb információért kattintson ide.

Az útmutató Hold II.- Mozdulj!

Írta: Csak a Nőknek magazin 2019/03/22 0 hozzászólás

 

A női minőségeket hordozó csodálatos Hold korongja évezredek óta követi földi életünk változásait. Megélte az élővilág kialakulásában az ember „megszületését, azon belül is a nőét – akiről írok.

 

ismeretlen flamand festő képe

 

A magyar nyelv jelentéseket hordozó alakja tartalomra és jelenségre is utal. A nő, a férfi mellett társa és alkotója az életnek, a gyermekeknek életet adó ember megengedőbb, befogadó fele. Mindent elfogadó minősége egy életre meghatározó minden megszületőnek. Nemtől függetlenül marad első és felülírhatatlan szerelme az embernek. Oldalborda, aki a férfi testéből vétetett, míg az a porból – a Szentírás szerint. Elnevezése: nő. Növekedést jelentő ige is egyben. Magában hordozza a növekedés tényét, a törekvés lehetőségét és a mozdulatot, az előre mutatót. Nőként nem kevesebb jutott…! Tiszteljük magunkban és másokban kortól függetlenül!

 


 Hold az állatövben

 

Amikor a föld a nap körül kering, akkor a nap a föld felől nézve egy év lefolyása alatt mindig egy hónapon keresztül tartózkodik az állatöv egy csillagképében. A hold körülbelül 28 napos föld körüli keringése során ugyanazokat az állatövi jegyeket járja be, miközben azonban minden jegyben csak körülbelül két és fél napig időzik. Az a tizenkét állatövi erő, ami ezekhez a holdállásokhoz társul, sokkal nehezebben érzékelhető, mint egy telihold alkalma. Az élőlényekre gyakorolt hatás ennek ellenére jelentős befolyással bír és következményeket von maga után. Nem véletlenül van több baleset egy bizonyos napon a többihez képest, vagy érezzük lendületesebbnek magunkat máskor. A hold ciklikusan ismétlődő rendje ránk nézve is hatásos! Figyelem!

 


Felszálló hold

 

Minden állatövi jegyben, amelyeket a nap évi járása során a téli napfordulótól (december 21.) a nyári napfordulóig (június 21.) bejár a nyilastól az ikrekig, felszálló erő lakozik. Ide tartozik a tél és a tavasz ereje, amit a gyarapodás fokozatossága, nyitás virágossága és növekedés jellemez.

 


Leszálló hold

 

A nyári napfordulótól (június 21.) a téli napfordulóig( december 21.) terjedő időszakot leszálló erők uralják. Az ikrektől a nyilasig – a nyár és az ősz minőségei a jellemzőek. Idetartoznak az érettséget, az aratást és betakarítást jelentő gazdagság minőségei, majd a hanyatlás és a megnyugvás.


Néhány praktikus tanács:


1., A növő hold erői nagyon adakozóak - befogadóak és építőek is egyben, amiért ilyenkor érdemes új dolgokba fogni. Segít belélegezni, erőt gyűjteni és tárolni a „felhalmozottakat”. Védelemre és pihenésre buzdít – a tavasz és a tél impulzusainak megfelelően.

 


 2., A fogyó hold aktiválja a szervezetet. Ennek értelmében a méregtelenítés, a kilélegzés, a kiizzadás, a kimosás is sikerre számíthat – vigyázat, a kiszáradás, mint nyári impulzus is hamarabb elér! Mértékkel igyanak és magukhoz mért mennyiségeket – lehetőleg tiszta vizet, az étkezések előtt.

 


Fontos, hogy a mennyiség nem általánosítható, mindenki a szomjúságának és a fizikai gyakorlatainak mértékében igyon! Ne hígítsuk, mossuk a szervezetet fölöslegesen, mert az értékes anyagokat fogja jobb híján kiüríteni a testünk, ha vízzel túlterheljük! A méregtelenítéshez előbb oldhatóvá kell tennünk a sok éves lerakódásokat, ami a táplálékbevitel minőségén és mennyiségén múlik elsősorban és aztán a folyadékbevitelen. Belegondoltak már?


Linka

Szólj hozzá!