Felhívjuk szíves figyelmét, hogy oldalunk a felhasználói élmény javítása érdekében sütiket használ. Bővebb információért kattintson ide.

Azok a csodás baktériumok- 2. rész

Írta: Csak a Nőknek magazin 2019/02/17 0 hozzászólás Életmód,Tippek, tanácsok,


Luxus az egész-ség? – Nincs mindenkinek saját kertje, hogy maga termelje meg az idénynek megfelelő, legízletesebb és legtáplálóbb étkeket. Arra sincs mindenkinek lehetősége, hogy olyan tudással ruházza fel magát, amivel egy orvos rendelkezik.  Van egy jó hírem, ami rögtön kettő. Önmagunkat mi is-merjük a legjobban és ezért azt is, mi használ, és mi árt a szervezetünknek. Ez érdekes ugye? Akkor miért nem élünk jól? Miért vannak betegségeink?

 


 

Ha megfigyeljük azokat a reakcióinkat, amivel a világra (munkahely, villamos, anyós) reagálunk – már tettünk egy gesztust, amivel önmagunkat támogatjuk. Ha komolyan is vesszük a reakciókat és megfigyeljük, milyen azonosság fedezhető fel a keletkezésük körülményeiben, eggyel tovább léptünk. Ha érzelmi kitörés fenyeget, össze is törhetjük a tányért, az autót, a képünket vagy megfigyelhetjük. Elgondolkodhatunk, hogyan tudnánk lecsillapítani az elménket. És azon is, vajon jó hatással lesz-e az életünkre, amit tenni készülünk. Ez már mester fok – nem fog azonnal sikerülni, de mint minden, szolgál minket.

 

Élelmünk feldolgozásának a feltétele a baktérium-háztartásunk. Ebből vannak rontóak és támogatóak egyaránt. A baktériumok közül a személyre szólóak a vakbélben tárolódnak és megmentésünkre várnak. Ez a mi személyigazolványunk, amiben a túlélésünk van bekódolva. Tudták? A születésünkkor oda betárolt baktériumok felelősek az egész-ségünkért. A minket védelmező baktériumok között a tejsavak állnak elől. A tejsavas erjesztésű élelmiszerek emiatt annyira fontosak.  Az antibiotikumok teljesen lecsupaszító és minden élőt megölő -anti-bio- minősége, ezért olyan veszélyes és használata csak indokolt esetben ajánlott! Az ilyenkor kipusztított baktérium állomány visszapótlására együnk pro-biotikumokat, ajánlják. 

 


 

Praktikus tanácsok


1., Pro-biotikumok közül az egyik legkellemesebb a nyers méz. Jellemzője, hogy sűrű, nem teljesen átlátszó és érik. Ez soha nem volt 34 fok felett, ugyanis a méz oly értékes enzimjei e fok fölött elpusztulnának. A kaptár hője ugyan elérheti a 40-45- fokot, de mivel ez az ott élő méhek rezgésével létre jött hő és nem egy elektromosan vagy gázzal hevítés folytán kialakult melegség, másképpen hat. Tehát megbízható forrás kell!  Másik pro-biotikum forrás a sörélesztő, ami nyílt sörkádas erjesztésnél garantált csupán. A vegyi úton előállított élesztő ugyanis egészen más erjedést okoz a szervezetünkben - mesterséges vegyület lévén - sokunkban puffadást és rossz szájszagot is kivált.

 

 

2. Tejsavas erjedéssel előállított zöldségek és nyers tej is jó hatásfokkal működik pro-biotikumként.  Keressük a vegyszer mentes forrást savanyúságok esetében is. Tejsavbaktérium a női „Aranykapu” természetes savasságáért is felel, pótlásra aludttej, bio-citrom is alkalmazható – minden korosztálynál természetes fertőtlenítőszer is az öblítés.


Linka

Szólj hozzá!