Felhívjuk szíves figyelmét, hogy oldalunk a felhasználói élmény javítása érdekében sütiket használ. Bővebb információért kattintson ide.

Bentonit, az "élő agyag" autizmusra

Írta: Csak a Nőknek magazin 2019/06/12 1 hozzászólás Életmód,

Bőrödre, tested belsejébe és a lelkedre egyaránt!


Mi az a bentonit?


Vulkáni hamuból keletkezett, amely az őstengerekbe hullott, majd amikor a víz elpárolgott ásványi anyagokban gazdag bentonit ágyat hagyott maga után. Éppen ezért tartalmazhat akár 50 féle nyomelemet is, pl. a magnéziumot, káliumot és a kalciumot. A bentonit talán méregtelenítő hatásáról a legismertebb. 


A bentonit agyagban megtalálható, az összes elem, amely az ember kémiai összetevőit is alkotja. Gazdag ásványi anyag tartalma, és a fizikai-kémiai sajátosságai teszik különlegessé.


Mi az autizmus?
 

Olyan állapot (autizmus spektrumállapot), mely nagyon változatos tünetekkel jelenik meg, és egyedi képet mutat az érintetteknél: a súlyosan fogyatékos nem beszélő betegtől a hétköznapokban jól elboldoguló fokozat is megtalálható. Megegyező vonás pedig, hogy eltérő viselkedést mutatnak (az átlaghoz, a megszokotthoz képest) az érintettek a nyelvi és nem nyelvi kommunikáció, a társas együttműködés, a rugalmas gondolkodás és tevékenységszervezés képesség területein. Ezek közül már valamelyikben, vagy mindháromban is mutatkozhat lemaradás, egyenetlen fejlődés három éves kor előtt is. 


Mi az oka?
 

A konkrét kiváltó okot a kutatások ellenére máig sem tudták azonosítani a tudósok, mert nincsenek meghatározott agyi eltérések, laboreredmények, genetikai eltérések, amelyek általánosan lennének jellemzőek az érintett személyeknél. Talán a leggyakoribb gyanújelek: a beszédfeklődés késése vagy hiánya, illetve hangsorok, szótagok ismétlése kommunikációs szándék nélkül. Beszéd közben figyelmen kívül hagyja a hallgatóság reakcióit. 
Nincs konszenzus a kiváltó okókról, de a kutatók egy része a genetikai háttér felelősségét hangsúlyozza, míg mások a környezeti hatásokat okolják. Jelenlegi kutatási eredmények az utóbbi álláspontot erősítik: a genetikai tényezők is közrejátszanak a betegség kialakulásánál, de a környezeti tényezők azok, amik valójában kiválthatják a rendellenességet. “A környezetnek lehet kiváltó szerepe azoknál, akik genetikailag hajlamosak a betegségre” (Dr. Gary Goldstein, gyermek neurológus, a Kennedy Krieger intézmény vezetője Marylandben.)

 


Hogy tud segíteni a bentonit?


Sikeres terápia részeként használja sok autizmus kezelésével foglalkozó központ, mert a méregtelenítő és a bentonitos agyagfürdők hatása nagyon bíztató. A tanulmányok ugyanis azt mutatják, hogy a bentonit biztonságosan eltávolítja a fémeket és a környezetből származó méreganyagokat a szervezetből. A legalkalmasabb erre a kalcium bentonit, azaz az “élő agyag”, mert egyedülállóan erős negatív ionos töltést hordoz, ami mágnesként magához vonz minden pozitív ionos töltésű anyagot, pl. a baktériumokat, méreganyagokat, fémeket stb. Ezeket az anyagokat az agyagmolekulák abszorbeálják (elnyelik, felszívják), majd az agyaggal együtt távoznak a szervezetből. Dr. Miriam Jang az Áttörés az autizmus kezelésében című könyvében azt írja: “Nagy számú betegen alkalmaztam az agyagfürdőt, és ezeknél a pácienseknél a nehézfémek – higany, ólom, arzén, aluminium, kadmiun – szintje drasztikusan csökkent.” 

 

 

Hogyan használd Te a hétköznapokban!


Méregtelenítésre mindannyiunknak szüksége van a mai világban. A kalcium bentonit alkalmazható külsőleg és belsőleg egyaránt a méregtelenítésre. Az agyag nem emészthető, ezért csak áthalad a szervezeten összegyűjtve a méreganyagokat, majd kiüríti azokat. Ivókúra A bentonit fogyasztható vízzel. Ez a belső tisztítás az emésztési problémák és a méregtelenítés elősegítésére szolgál. A bentonit agyag ilyen módon történő beviteléhez az élelmiszer minőségű agyagport vízzel kell elkeverni, és ilyen formában meginni. Fürdővízhez - A bentonit por hozzáadható a fürdővízhez, így egyúttal pihen és méregteleníti a szervezetet. Krémként - A bentonitot tartalmazó krémet kenjük a problémás területre. Agyagmaszk - A bentonit agyagot folyadékkal pasztává alakítva az érintett területre lehet kenni pakolás formájában.


Egészségünkre!

www.axibent.hu
info@axibent.hu
+36/36-704-104

1 hozzászólás

Demény Péterné:
2019/06/22, 01:55:20 PM
Válasz

AutistÍa fiamat egyedül nevelem. Mennyibe kerül egy termék?

Csak a Nőknek Magazin:
2019/06/24, 11:24:31 AM

Kedves Demény Péterné!A termékek kategóriánként különböző árakban kaphatóak. Az árak 1. 700 - 4. 000 Ft-ig terjednek. Az axibent.hu weboldalon minden termékről részletes információt szerezhet.Szép napot!

Csak a Nőknek Magazin:
2019/06/24, 11:24:31 AM

Kedves Demény Péterné!A termékek kategóriánként különböző árakban kaphatóak. Az árak 1. 700 - 4. 000 Ft-ig terjednek. Az axibent.hu weboldalon minden termékről részletes információt szerezhet.Szép napot!

Szólj hozzá!