Felhívjuk szíves figyelmét, hogy oldalunk a felhasználói élmény javítása érdekében sütiket használ. Bővebb információért kattintson ide.

Burgonyasaláta

Írta: Csak a Nőknek magazin 2018/08/29 0 hozzászólás Receptek,

Egyszerű és pikáns harapnivaló pillanatok alatt.

 

 

 

 

 

 

 

Burgonyasaláta

 

 

Hozzávalók 4 személyre

 

1 kg burgonya

 

1 csokor újhagyma

 

1 uborka

 

2.5 dl erőleves

 

1 evőkanál mustár

 

ízlés szerint parajdi vagy himalaya só

 

Kubeben bors

 

3-4 evőkanál lenmagolaj vagy kenderolaj

 

 

 

Elkészítés

 

Főzzük meg a burgonyát, majd hámozzuk meg és egy mély edénybe, karikára vágva rakjuk le. Az újhagymát és az uborkát szódabikarbónás vízben mossuk meg és vékony karikára vágjuk fel. Az uborka levét nem használjuk fel. (Igyuk meg vagy az arcra és dekoltázsra kenjük. Szépíti és pihenteti a bőrt. Óvatosan keverjük össze a burgonyával. Főzzünk erőlevest és hagyjuk egy kicsit kihűlni. Adjuk hozzá a mustárt és öntsük rá a zöldségekre. Sózzuk, borsozzuk. Tálalás előtt pihentessük 1-2 órát a hütőben.

 

Ez az étel, Diabetes esetén is kiváló. Tökéletes hozzá a sült vagy kirántott zeller, de 1-2 tükörtojást is. Aki az egyszerűséget szereti, készíthet hozzá gluténmentes kenyérből kókusz zsírban sült pirítóst.

 

 

Busch-Turcsányi Éva

 

a természettudományok docense

 

eva.turcsanyi.busch@gmail.com

 

eva-turcsanyi-busch.wixsite.com/budapest

Szólj hozzá!