Felhívjuk szíves figyelmét, hogy oldalunk a felhasználói élmény javítása érdekében sütiket használ. Bővebb információért kattintson ide.

Az érzelmekre várni kell

Írta: Csak a Nőknek Magazin 2017/10/25 0 hozzászólás Család,

A szimpátia valójában gyorsan kialakul, de a mély érzelmekre bizony várni kell! Persze van szerelem első látásra. Van, aki úgy véli, karmikus újra egymásra találás. Van, aki szerint ezek a nagy találkozások meg vannak írva a csillagokban. Lehet, hogy a kettő egy és ugyan az. De most szemléljük a sokkal többeket érintő érzelmeket, hiszen a csillagokban megírt szerelmek, főképpen első látásra, valójában ritka kincsek…

 

A nőknek könnyebben megy?

 

Úgy tűnik, igen. A nők, persze ha még nem szereztek túl sok kapcsolati léleksebet, egészen gyorsan képesek kitárni a lélek-kapukat. Ennek következtében képesek olyan tulajdonságokkal felruházni a partnerüket, ami alapján, - néha tévesen – „halálosan” szerelembe esnek. Miért olyan kockázatos ez? Mert az az érzelemhullám, ami alapján döntéseket hoznak, közelében sincs annak, amit általában a korai fázisban a férfiak éreznek. A férfiak ilyenkor örülnek a kiválasztott nőszemély kellemes adottságinak, élvezik az együttléteket, kezdik megérezni férfi vonzerejük önbecsülést növelő hatását. Azonban ezek a motívumok nem egyenlők a valós, és legfőképpen mély, időtálló érzelmekkel. Azokhoz idő kell. Az idő folyamán közösen megélt élmények. Ami kapcsolat habarccsá válik az idők folyamán.

 

 

 

 

A férfiak félnek az érzelmektől?

 

Nem szabad ezt ennyire leegyszerűsíteni. A férfiak gyakran nehezebben engedik bele magukat az érzelmek, - számukra sokkal kockázatosabbnak tűnő – torkába. Hiszen akkor némiképp elveszik az a híres kontroll. Ráadásul a férfiak egy jelentős része szereti a függetlenséget. Mivel ma már nem nagy kunszt a gépesített háztartásokban a háztartás karbantartása, így csak azért nem bocsátkoznak kapcsolatba, hogy legyen aki rendben tartja az otthonukat. Ez sokkal inkább racionális kérdés, mintsem érzelmi. Ha hozzátesszük, hogy egyre több nő rájön, hogy ha el tudja tartani magát és képes megőrizni az önállóságát, akkor sokkal értékesebb számos férfi számára, mint amikor gyorsan össze kell bútorozni anyagi hiányosságok pótlékaként, akkor nem olyan nagy csoda, hogy egyre több ember kívánja megőrizni ezt az állapotot. Hiszen ha mindkét fél önálló, megfelelő keresettel, akkor szélesebb spektrumban lehet a kapcsolati megéléseket élvezni és fenntartani a független és önálló felnőtt lét megélésének önbizalom növelő érzését. Ez egyébként a felnőtté válás része is, hiszen ha a családi hierarchiából egyből egy másfajta függési viszonyba lépünk, akkor egy nagyon fontos fázis marad ki, ami számos kapcsolatban okozza azt a problémát, hogy a férfi „gyerek” státuszban ragadhat. Nem alakul ki benne az önellátásra való képesség, a független férfi tudatállapot kialakulása, ami elengedhetetlen a felelősségvállalás kialakulásához, különösen a szülővé válás idején.  A férfi-erőnek meg kell érnie. Ehhez is idő kell. 

 

 

 

 

Önálló, vagy független vagy?

 

Van különbség? Nagyon is van! Független, ha nem él házastársi, vagy élettársi kapcsolatban. Önálló, ha saját élettérrel és olyan bevétellel rendelkezik, ami saját életének a finanszírozását fedezni tudja. A két kategória természetesen nem zárja ki egymást. Lehet valaki egyben önálló és független. Azonban ha csak független, az csupán azt jelenti, hogy nem él kapcsolatban. Azt koránt sem, hogy élettér és anyagi tekintetben is önálló az illető. Ez gyakorta egyébként kor független állapot. Aki csak független, de nem önálló, különösen, ha férfi az illető, akkor a kapcsolódási képessége nem ugyan olyan, mint az önálló embereké. Nem csak önbizalom tekintetében. Hiszen nem olyan egyszerű úgy tartós kapcsolatot kialakítani valakivel, hogy nincs egy nyugodt tér, ahol kettesben lehet lenni. Pedig az érzelmek megéléséhez, a kapcsolat elmélyítéséhez az intim tér, a két személy közel kerülése nagyon fontos tényező. Itt azonban nem csak a testi intimitásról van szó!

 

 

 

 

Te tudsz beszélgetni?

 

Az intim tér azért is nagyon fontos, mert vannak témák, amiket hosszú, közös beszélgetések során fejtünk ki. Azonban ha ezek nem ismertek, ha nem ismerjük meg a felszín alatti gondolatokat, akkor a kapcsolat felszínes maradhat. Ettől persze érezhetjük jól magunkat a másikkal, azonban a mély kötelék, a valósan, sokáig összetartó érzések kialakulásához meg kell érezni, tapasztalni, érni a közös gondolatoknak. Meg kell teremtődnie a közös gondolkodás alapjainak. E nélkül ugyan is a közös élet ideje alatt könnyen kiderülhet, hogy annyira különböző nézőpontokat képvisel a nő és a férfi, ami nem teszi lehetővé a tartós együttélést.

 

Az érzelmekre várni kell?

 

Igen. A férfiaknál gyakran lassabban alakul ki az az érzelmi mintázat, ami a nőknél villámsebesen érzékelhetővé válik. A nőnél, egy zökkenőmentesnek tűnő kapcsolt esetén, akár 6 hónap alatt kialakul az érzés, ami alapján már boldogan igent mondana a lánykérésre. Ezzel szemben egy férfi, pláne ha már túl van egy sikertelen házasságon, vagy több, kudarccal végződő kapcsolaton, akár hosszabb ideig sem érzi fontosnak az elköteleződés törvényesített formáit.

 

 

 

 

Hogyan alakítsunk ki win-win game kapcsolatot?

 

Legyünk odaadóak, éljük meg tiszta szívvel az együttlétek örömét. Fontos, hogy ne siettessünk semmit, azonban legyünk nyitottak és elfogadóak a partnerünk gondolataira és érzéseire. Töltsünk együtt annyi időt, amennyit csak lehet. Éreztessük a partnerünkkel, hogy kedvünkre valóak az együttlétek. Legyünk kedvesek, mutassuk meg a humorunkat. A jókedv és a humor varázslatos adomány. Vonzóvá teszi az embereket. Nevessünk sokat és nevettessük meg minél többször a másikat. Az érzések ugyan is attól mélyülnek el, amikor a közös élmények elvarázsolják mindkét felet. Amikor az együtt töltött idő sokkal fontosabbá válik, mint a külön tölthető órák, akkor az érzelmek sokkal mélyebbeké válnak. Amikor a felek alig várják, hogy újra lássák egymást. Átélik az érzést, megélik a csodát, amit egymásnak adhatnak. Amikor két ember kettesben sokkal többé válik, mint külön-külön, akkor már valóban mély érzések kötik őket össze. Ehhez azonban valóban idő kell! Sok-sok közösen megélt, hét, nap, óra.

 

 

Csaba Beatrix
06 30 / 337-8450
csaba.beatrix@merites.hu
www.mediaciospont.com

 

 

Szólj hozzá!