Felhívjuk szíves figyelmét, hogy oldalunk a felhasználói élmény javítása érdekében sütiket használ. Bővebb információért kattintson ide.

Egres lekvár, bodzavirággal-Jamie Oliver konyhájából

Írta: Csak a Nőknek magazin 2019/06/06 0 hozzászólás Receptek,

Hozzávalók

  • 2 kg egres
  • 12 fej bodzavirág
  • 2 db vanília rúd
  • 750 gr cukor


Elkészítés
Az egrest tisztítsuk meg alaposan, és tegyük egy nagy fazékba. A bodzavirágokat is mossuk meg, majd  kössük össze, és adjuk az egreshez. Forraljuk fel. Ha szükséges, akkor adjunk hozzá 150 ml vizet. Miután felforr, vegyük le a tűzhelyet alacsony lángra, és 30 percig pároljuk. Ha a folyadék már elfőtt a gyümölcsről, akkor vegyük le a tűzhelyről, és a bodzavirágot is szedjük ki az egresből. Kaparjuk ki a vanília rúd magjait, és adjuk az egreshez, a cukorral együtt. Tegyük vissza a tűzhelyre, és magas hőfokon főzzük 10 percig. A habot szedjük le a tetejéről. Szűrőn keresztül öntsük sterilizált befőttes üvegekbe, majd hagyjuk kihűlni, mielőtt az üvegek tetejét ráhelyezzük

 

Szólj hozzá!