Felhívjuk szíves figyelmét, hogy oldalunk a felhasználói élmény javítása érdekében sütiket használ. Bővebb információért kattintson ide.

Múlt-jövő és MOST, avagy a tudatlanság megszüntetése

Írta: Csak a Nőknek magazin 2018/11/12 0 hozzászólás Életmód,


 

„Mi nagyon sokszor tartózkodunk a múltban, félünk és aggódunk a jövőnkért és közbe teljesen elfelejtjük azt, hogy csak a mostat, kellene élveznünk!”  - Dante

A MOST létezésedet jelenti. Minden problémád az elme illúziója, a mostban ugye nincs problémád? 

 

 

 

 

 

 


Tehát, amikor problémát teremtesz, akkor fájdalmat és negatívitást is teremtesz magadnak. A problémáid olyanok, amelyeket esetleg, vagy talán biztosan meg kell tenned a jövőben! Ha erre koncentrálsz, akkor elfelejtesz arra figyelni, arra az igen fontos dologra, amit MOST tudnál megtenni, akárhol is vagy éppen, légy ott teljesen.


Ha gyakran vagy a múltban, akkor nem csak hamis én tudatod lesz, hanem még a tested  korai elöregedését is elősegíted ezzel. Ezt láthatjuk igen sok idősödő embertársunkat szemlélve.
Ne szökj el a mostból. Minél jobban értékeled a mostot, annál szabadabb vagy a problémáktól és a fájdalmaktól. 

 

 

 

 

 

 

 


 
A megoldás tehát az, hogy ne élj a múltban. Meg kell értenünk, hogy csak a jelen pillanattal rendelkezünk. Az életünk mindig a mostban és a mostról szól! Legyen ez központi   tartózkodási helyed és lehetőleg csak rövid látogatásokat tegyél a múltban és a jövőben. Csak a jelen pillanat és a MOST az igazi!

 


A múlt csak emlék, a jövő meg csak fantázia. A múlt identitást ad neked, a jövő az valaminek az ígérete, de mindkettő csak ILLUZIÓ!

 


Minél többszőr gondolsz a múltra és a jövőre, annál inkább elveszíted a mostot, azt, ami számodra valójában a legértékesebb. Mert csak MOST van, csak ez létezik, csak ez az igaz. AZ élet csak MOST van!

 


Soha semmi sem történt a múltban és a jövőben, minden a mostban történt és a mostban fog megtörténni. 

Félsz? Rágódsz? MI lene ha…? A jövőben vetett képek félelmet és aggódást hoznak létre. Ezért ne élj a jövőben, mert az csak egy káprázat és egy egészség és életromboló illuzió! Életed nagy részét várakozással töltöd? Tehát a jövőt akarod és a jelent nem? Nem kell az, amid van és szeretnéd azt amid nincs? Ezt láthatjuk igen sok fiatalnál, akik lassan felnőtt korba lépnek, de sok felnőttnel is.

 

 

 

 

 


 
Vigyázz, mert a jelen pillanat az egyedüli reális az életedben. Csak MOST van a való életben és azzal kell foglalkoznunk. A mosttal mindig meg tudsz birkózni, a jövővel viszont sohasem.


A jelen pillanat és a MOST az, ahol a tudattalanságodat megszüntetheted. 


Ébredj fel!

 

 

 

 

Busch-Turcsányi Sipos Éva

Természettudományok docense

eva.turcsanyi.busch@gmail.com

eva-turcsanyi-busch.wixsite.com/budapest

Szólj hozzá!