Felhívjuk szíves figyelmét, hogy oldalunk a felhasználói élmény javítása érdekében sütiket használ. Bővebb információért kattintson ide.

Március 21. nemcsak Női Klubnap, hanem az Erdők Világnapja is!

Írta: Csak a Nőknek magazin 2019/03/21 0 hozzászólás

Március 21. nemcsak Női Klubnap, hanem az Erdők Világnapja is!


Végre itt a tavasz, s egyre többen vágyjunk a természet jótékony hatását testközelből is megélni. Kapóra jön a biztatás a nemzetközi nap alkalmából is!

 

2019. március 21-e egy csodapillanat, sok fontos és nemes dolog találkozik: Női Klubnap, Nap-Éj egyenlőség és az Erdők Világnapja! 2013 óta az ENSZ Közgyűlés határozata alapján a fákat is ünnepeljük.
Közel 8 ezer éve még Földünk felén fák és bokrok éltek, amelyeket benépesítették az erdei állatok és növényfajták. Sajnos a mai helyzet alig az egyharmada…, pedig az erdők nélkül nem élhetünk, a Föld tüdejének számítanak azon kívül, hogy fenségesek!
Magyarország erdői is megfogyatkoztak, főként a tölgyesek és a bükkösök.Mit tehetsz az erdőkért?

 

Fogadj örökbe egy fát! Nem kell nagy kampány, csak sétálj a szeretteiddel minél többet az erdőben, hallgasd a csendjét, gyönyörködj a vadvirágokban, zöld aljnövényzetben, szedd fel az elszórt szemetet. Meglátod, lelked és tested is felfrissül a természet szépségétől, ami ellazít és feltölt. Legyen fontos a kiválasztott fa szépsége, figyeld, hogyan változik, hogyan növekszik. Olvass a fád fajtájáról, mert „csak, aki ismeri a fákat, az képes védelmezni őket” (Peter Wohlleben: A fák titokos élete)
Ha van kerted, akkor ültess is fát, virágokat, bokrokat!

 

Mit tehetsz még?

 

Ölelj meg egy fát! Ajánlja több nemzetközi és magyar környezetvédelmi program is. Érezd a csendjét, a békéjét, s ha már megismerted, tudsz is rá vigyázni!


Szabó Ági

 

 

 

 

Szólj hozzá!