Felhívjuk szíves figyelmét, hogy oldalunk a felhasználói élmény javítása érdekében sütiket használ. Bővebb információért kattintson ide.

Fagylalt-parfe

Írta: Csak a Nőknek magazin 2018/08/29 0 hozzászólás Receptek,

A tökéletes ízorgia friss gyümölcsökkel egy forró nyári napon.

 

 

 

 

 

 

Fagylalt-parfe

 

Hozzávalók 4 személyre:

 

2,5 dl kókusz-, mandula-, rizstej (szójatejet nem ajánlom)

 

2,5 dl lenmagolaj vagy kenderolaj

 

500 gr idénygyümölcs (ha fagyasztott gyümölcsöt használunk; hagyjuk felolvadni, azonban, ha csoki vagy vanília fagyit szeretnénk, akkor a gyümölcs helyett használjuk 1 evőkanál kakaóport vagy Bourbon vaníliát)

 

1-3 evőkanál méz, cukorrépa vagy juharszirup (el is maradhat, ha nem akarjuk a fagyit édesen)

 

 

Elkészítés:

Az összetevőket jól turmixoljuk össze, és zárható edénybe fagyasszuk le. Felhasználás előtt forró vízzel az edényt mossuk át kívülről. Erre azért van szükség, hogy a hideg massza könnyebben elváljon az edény faláról. Az ízeket a fantáziánk szerint variálhatjuk, mint például csoki-chili, citrom-bazsalikom, vanilia-fahéj.

 

 

 

Busch-Turcsányi Éva

 

a természettudományok docense

 

eva.turcsanyi.busch@gmail.com

 

eva-turcsanyi-busch.wixsite.com/budapest

 

Szólj hozzá!