Felhívjuk szíves figyelmét, hogy oldalunk a felhasználói élmény javítása érdekében sütiket használ. Bővebb információért kattintson ide.

Első szerelem

Írta: Csak a Nőknek Magazin 2017/12/14 0 hozzászólás Gyerek sarok,

Az első szerelmére mindenki emlékszik? Plátói szerelmek már az oviban is kicsírázhatnak a gyermeki lélekben. Bájos kötődések születnek ilyen kicsi korban is. Van, akinek az általános iskolában, vagy a középiskolában nyílik meg az első szerelem szívet melengető, izgalmas élménye. Olyan is akad, aki csak az egyetemen tapasztalja meg e csodás érzést.

 

 

Mosolyogva gondolunk vissza az első csókra, a romantikus sétákra a naplementében, az együtt töltött időre. Mindenki tisztán emlékszik első szerelme nevére. Az is élénken bevésődik az emlékezetbe mikor és hol találkoztunk először, mert az élmény nem halványul az idő múlásával. Azonban a legtöbb esetben az első szerelem nem tart egy életen át, viszont élethosszig meghatározó élmény lehet. Az első a megérintődés. Egy olyan emberi kapcsolat kezdete, amikor megtapasztaljuk a kötődést, az érzelmi megnyílást egymás felé. A romantika lélekemelő tapasztalata. A szerelem keltette erőforrás, amikor belesimulunk az érzelmek csodás, bár néha viharos tengerébe.

 

 

 

 

A szerelemnek szinte csak a jó oldalát látja az ember ilyenkor. Az érzelmeket korbácsoló forró pillantásokat, az andalító meleg érzéseket. Azonban a szerelem ritkán tart örökké. Legyen szó első, vagy sokadik szerelemről, ha nem tudnak a párok igazán tartósan egymás felé fordulni, akkor bizony az újdonság élményének elmúlása, egyre több különbséget is feltár a két fél között. A szerelmes ember ujjong, kétségbeesik, fél a másik elvesztésétől. Ezek az érzések persze egyszerre is jelen vannak a kapcsolat érzelmi hullámzását követve.

 

 

 

 

A szerelem hatalmas dolog, olyan érzelem, ami ha hatalmába keríti az embert, akkor vagy szárnyakat ad neki, leküzdve bármilyen akadályt, vagy a szerelem elvesztésének réme által megtapasztalja a legmélyebb kétség érzését. A mondás talán nem téved, miszerint a szerelem rózsaszín ködbe burkolja az érintetteket. Az bizonyos, hogy a szerelem hatására sokkal jobban felnagyítjuk a szeretett személy jó tulajdonságait és képessé tesz arra, hogy elsiklódjunk figyelmeztető jelek mellett, amelyek a szerelem érzetének elmúlásával, felnagyítódnak. Néha a valóságosnál is nagyobbra nőve a kétség táplálta bizonytalanság erejétől.

 

 

 

 

A szerelemnek nem csak lelki, érzelmi tapasztalatai vannak, hanem fizikai jeleket is észrevehetünk magunkon. Ilyen például, ha a kiválasztottunkról nem tudjuk levenni a szemünket, folyamatosan keressük vele a kontaktust, vágyunk a fizikai érintésre. Belepirulunk a kedves által küldött sms megérkezésébe. Erősebben dobog a szívünk, amikor meglátjuk. Álmodozunk az együttlétekről és közben szívtájékon szétárad bennünk egy meleg érzés. Has tájékon forróság önt el bennünket az érintésének még a gondolatától is és olyan érzetünk keletkezik, mintha ezer és ezer pillangó röppenne fel bennünk.

 

 

 

 

Egyszóval a szerelem csodás élmény. Először és sokadszorra is elámulunk az érzéstől, amit a szerelem „művel” velünk. Az összetartozás, az odatartozás, az érzelmi kötelék csodája. Az emberi nem ajándéka a szerelem. Az első megtapasztalás mindenképpen életre szóló. Akkor is, ha nem maradunk egy életen át együtt az első szerelmünkkel. Azonban a kulcspont mindenképpen az Ő érdeme. Hiszen bármely véget is ér az első szerelmi tapasztalat, az érzelmi kötődés örökkévaló marad. Hiszen Ő volt az, aki kinyitotta bennünk a legcsodásabb érzelem kapuját először. Ő tett bennünket képessé és alkalmassá a szerelem átélésére. Ezért joggal marad a szívünkben hely a számára.

 

 

Szólj hozzá!