Felhívjuk szíves figyelmét, hogy oldalunk a felhasználói élmény javítása érdekében sütiket használ. Bővebb információért kattintson ide.

Sportoljunk télen is a gyerekekkel

Írta: Csak a Nőknek Magazin 2018/01/22 0 hozzászólás Gyerek sarok,

A sport kitűnő szabadidős tevékenység. Kikapcsol szellemileg, segít a stressz oldásban, jobb lesz tőle a közérzetünk.  A gyerekeknek is jót tesz, ha kint vannak a szabadban, a friss levegőn. Ráadásul a közös családi program nem csak a mozgás miatt előnyös. Nagyon fontos, hogy minél több tartalmas időt töltsünk a gyerekekkel. Érdemes a televízió és a számítógép helyett a szabadban lenni velük. A közös mozgás, a közös élmény, az öröm a legjobb csapatépítés a családban.

 

Összegyűjtöttünk néhány téli sportot, amely a gyerekeknek is tetszeni fog.

 

Jégkorcsolya

 

Korcsolyázni sokan szeretnek. Szinte minden városban van műjégpálya. Ha családdal megyünk, a legtöbb helyen kedvezményes belépőt kapunk. Ha esetleg nincs korcsolyánk, bérelhetünk párszáz forintért. A korcsolyázás nem csak jó móka, hanem számos előnye is van. Fokozza az állóképességet, erősíti a láb és a törzs izmait, jótékonyan hat a keringési rendszerre.

 

 

 

 

 

Kirándulás

 

Ha az aktív sport távol áll tőlünk és nem tudunk korcsolyázni, akkor sem kell lemondanunk a téli szabadidős programról. A téli havas táj gyönyörű. Érdemes kirándulni. Egy intenzív séta is remek mozgás a családnak. Nem kell hozzá semmi különleges kiegészítő csak egy jó meleg öltözék és a lelkesedés valamint a jó kedv. 1-2 óra eltöltése a szabadban csodákra képes és a gyerekek is élvezni fogják. Egy jó kis hógolyózás, szánkózás is belefér.

 

Remek alkalom arra, hogy együtt legyen a család. A beszélgetés, nevetés, közösen élmények mindenkinek jót tesznek. A kirándulásnak előnye, hogy testünk ellenállóbb lesz különféle betegségekkel szemben, memóriánk javul, agyunk több friss oxigénhez jut. A friss levegőn a tüdő is kitisztulhat.

 

 

 

 

Síelés

 

Ha már nagyobbak a gyerekek, érdemes ellátogatni egy síparadicsomba. Néhány szomszédos országban remek sípályák találhatók. Az utazással töltött időt is kihasználhatjuk arra, hogy egymásra figyelünk. A síelést már 6-7 éves kortól is el lehet kezdeni, a megfelelő sípályán. Felnőttek is könnyedén megtanulhatnak síelni. Oktató minden pályán várja a bátor vállalkozókat. Közös családi célnak is jó kihívás. A síelés átmozgatja a testet, fejleszti a mozgáskoordinációt, valamint segít az állóképesség fejlesztésében.

 

 

 

Szólj hozzá!