Felhívjuk szíves figyelmét, hogy oldalunk a felhasználói élmény javítása érdekében sütiket használ. Bővebb információért kattintson ide.

Gyümölcsös édesség

Írta: Csak a Nőknek magazin 2019/04/30 0 hozzászólás Receptek,

Hozzávalók az alaphoz

  • 20 dkg dió vagy mandula beáztatva
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 evőkanál datolyaszirup vagy méz
  • 2 evőkanál kókuszreszelék
  • 2-3 db kivi
  • 1 db banán
  • 2 db mandarin

Hozzávalók a kesuhabhoz

  • 15 dkg kesudió
  • 1-2 evőkanál méz
  • ½ citrom leve
  • 1,5 dl tiszta víz
  • csipet vanília aroma

 


Elkészítés
Az alaphoz a diót vagy a mandulát áztassuk be kb. 10 órára. Majd az aprítógép segítségével a többi hozzávalóval aprítsuk morzsás állagúra. Ezt a morzsás állagú alapot nyomkodjuk bele egy tálca aljába. Karikázzuk fel a gyümölcsöket és tegyük az alapra szép sorban.
A kesuhabhoz a kesudiót a vízzel, a mézzel és a citrom levével turmixoljuk simára. Majd a gyümölcs tetejére öntjük. Aszalt gyümölcsökkel díszíthetjük.

 

Lénárt Gitta
www.lenartgitta.hu

 

Szólj hozzá!