Felhívjuk szíves figyelmét, hogy oldalunk a felhasználói élmény javítása érdekében sütiket használ. Bővebb információért kattintson ide.

Hamburger Jamie Olivertől, olasz módra

Írta: Csak a Nőknek magazin 2019/02/23 0 hozzászólás Receptek,

 

 

Hozzávalók

 

  • 60 dkg darált marhahús
  • 2 marék zsemlemorzsa
  • 8 db bacon szalonna
  • karamellizált hagyma
  • 1 friss ág rozmaring
  • só ízlés szerint
  • 3 db friss paradicsom
  • 4 db hamburger buci
  • 4 szelet chedar sajt

 


 Elkészítés
A darált marhahúst keverjük össze a zsemlemorzsával. Formázzunk 4 db lapos húspogácsát, majd sózzuk meg ízlés szerint. Kevés olajon süssük ki a húspogácsákat, és a bacon szalonnát. Ez idő alatt, a beolajozott rozmaringággal kenegessük a húspogácsákat. Ha már szép aranybarna a húspogácsa mindkét oldala, akkor helyezzünk rá egy szelet chedar sajtot és fedjük le néhány percre, míg ráolvad a húsra a sajt. Szeleteljük fel vékony karikára a paradicsomot. A hamburgerbucikat vágjuk ketté és a lapos oldalát pirítsuk meg. A karamellizált hagymát tegyük a bucikra, majd a paradicsom szeleteket, a bacont, és a tetejére a sajtos húspogácsát.

 

Ízlés szerint tehetünk még bele jégsalátát, majonézt, ketchupot, savanyú uborkát. 

 

Karamellizált hagyma



 

Hozzávalók

 

  • 3 db lilahagyma
  • 3 evőkanál balzsamecet
  • 1 evőkanál barnacukor
  • só ízlés szerint
  • 1 evőkanál olívaolaj

 

Elkészítés
A hagymákat hámozzuk meg és karikára szeleteljük fel. Kevés olívaolajon, kis lángon pirítsuk meg a hagymát a barnacukorral együtt. Ha már félig meg pirult, akkor öntsük hozzá a balzsamecetet és sózzuk ízlés szerint.

Szólj hozzá!