Felhívjuk szíves figyelmét, hogy oldalunk a felhasználói élmény javítása érdekében sütiket használ. Bővebb információért kattintson ide.

Itt a nyár a biogazdaságban is

Írta: Csak a Nőknek Magazin 2018/06/06 0 hozzászólás Életmód,

A friss zöldborsó fantasztikus ízét élvezhetjük nyersen, de kitűnő a zsenge borsóból készült leves is. Mivel viszonylag rövid ideig férünk hozzá frissen, érdemes az ízletes csemegét a mélyhűtőbe az év többi részére is eltenni. Így egész évben élvezhetjük. Miért érdemes szeretni a zöldborsót? Nem csak a zsenge íz varázsol el bennünket. A rostban gazdag növény jót tesz az emésztésnek. Magnéziumban, kálciumban, vitaminokban gazdag. Folsav tartalma miatt is előnyös. Ásványi anyag és kálium tartalma miatt ajánlott minden korosztály számára. Nyersen zöldturmixba is érdemes beletenni. Finom, ezért „csak úgy” lehet belőle szemezgetni, miközben kibontjuk az ízletes szemeket.

 

borsó

 

Bár a sárgarépához egész évben hozzáférünk, a friss, zsenge sárgarépa különleges adomány. Ezért különösen ajánljuk ebben az időszakban. Érdemes csak úgy elropogtatni tízórai, vagy uzsonna időben.  Salátákba is finom. Sőt van, aki lereszeli, egy kis citromos és mézet csorgat rá, kicsit állni hagyja, és úgy kanalazza be desszert helyett. A friss zöldborsó levesben is nagyon finom, íz gazdagító. A sárgarépában található béta-karotin mindenki által ismert. A bőr számára is ideális a rendszeres fogyasztása. Napozás előtt is érdemes enni, leégés ellen is ajánlják. Koleszterincsökkentő tulajdonságára is felhívják a figyelmet. Mivel alacsony kalóriatartalmú növény, ezért diéta, fogyókúra esetén jól beleilleszthető az étrendbe. Immunerősítő. érdemes gyerekeknek édesség helyett csomagolni iskolába is.  Kismamák figyelmét is felhívjuk a sárgarépa fogyasztás előnyeire antibakteriális hatása miatt.

 

 

répa és répalé

 

 

Ki ne szeretné az újburgonyát? A frissen sütött parázs krumpli igazi csemege ilyenkor. Azonban nem csak az íze miatt szeretjük. A burgonya tápanyagokban gazdag. Vitamin és ásványi anyag tartalma előnyössé teszi a fogyasztását. Káliumot, fehérje, vas, magnézium,  C és B-vitamin forrás. Található benne ezen kívül foszfor, cink, E-vitamin. Kímélő étrendbe is jól beilleszthető, jó a gyomor számára.

 

 

új burgonya

 

Légy egészségtudatos!

 

Csatlakozz biokosár programunkhoz, és élvezd a vegyszermentes, friss bio zöldségek friss ízét.

 

 

Nemes Gábor

biogazda

+36 70/701-7447