Felhívjuk szíves figyelmét, hogy oldalunk a felhasználói élmény javítása érdekében sütiket használ. Bővebb információért kattintson ide.

Jamie Oliver paradicsomos tésztája

Írta: Csak a Nőknek magazin 2019/07/30 0 hozzászólás Receptek,

Hozzávalók

  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db piros csili paprika
  • 30 gr bazsalikom
  • 300 gr spagetti tészta
  • olívaolaj
  • 400 gr paradicsompüré
  • 80 gr parmezán

 


Elkészítés
A fokhagymát és a csilit tisztítsuk meg és vágjuk apróra. A bazsalikomot mossuk meg és metéljük apróra. A spagetti tésztát főzzük meg forrásban lévő sós vízben. Egy serpenyőben melegítsük fel az olívaolaja és adjuk hozzá a fokhagymát, csilit és a bazsalikom szárát. Ha a fokhagyma aranybarna, akkor adjuk hozzá a bazsalikom apróra vágott leveleit is. Keverjük össze és ízesítsük sóval, borssal ízlés szerint. A megfőtt spagetti tésztát szűrjük le. Tálaláskor tegyünk a tányérra egy adag tésztát, locsoljuk meg a paradicsom mártással és szórjuk meg reszelt parmezán sajttal.

 

Szólj hozzá!