Felhívjuk szíves figyelmét, hogy oldalunk a felhasználói élmény javítása érdekében sütiket használ. Bővebb információért kattintson ide.

Kömény- és édeskömény maggal bátorított párolt kuszkusz

Írta: Csak a Nőknek Magazin 2018/06/04 0 hozzászólás Receptek,

Hozzávalók

  • 4 dl víz
  • 1 csapott evőkanál köménymag
  • 1 csapott evőkanál édesköménymag
  • só és bors, ízlés szerint
  • 15 dkg kuszkusz
  • vaj

 

Elkészítés

 

Forraljuk fel a vizet a fűszerekkel együtt.  A forró fűszeres vizet öntsük a kuszkuszra és hagyjuk állni 15 percig. Kenjünk ki egy tepsit vékonyan vajjal, és rakjuk bele a kuszkuszt, majd egyenletesen terítsük el. Takarjuk le alufóliával, amit szintén kenjük ki vékonyan vajjal. Rakjuk a sütőbe és alacsony hőfokon pároljuk 10-15 percig. Tálalhatjuk sültek mellé, de önmagában is megálja a helyét, ha párolt zöldségekkel összekeverjük. Szórhatunk rá sajtot is.

 

Kömény- és édeskömény maggal bátorított párolt kuszkusz

 

Szólj hozzá!