Felhívjuk szíves figyelmét, hogy oldalunk a felhasználói élmény javítása érdekében sütiket használ. Bővebb információért kattintson ide.

Milyen adatokat tárolhat rólunk a munkaadónk?

Írta: Csak a Nőknek magazin 2019/02/23 0 hozzászólás Tippek, tanácsok,

Dolgozóként munkaszerződést létesítünk. A munkaviszony, másnéven foglalkoztatás kereteit jogszabályok határozzák meg, amelyek jogi kötelezettségeket írnak elő a főnökünk számára. Ezen kötelezettségek teljesítése érdekében részére személyes adataink kezelését teszik szükségessé. Ellenben a munkavállalót, azaz minket egyértelműen és teljes körűen tájékoztatni kell az adatfeldolgozásról (milyen személyes adatokat tárol, azt ki kezeli pl könyvelő, bérszámfejtő, kihez fordulhatunk sérelem esetén stb.),

 

Fontos, hogy a jogos érdek (törvényi előírások) megléte azonban önmagában nem elégséges ahhoz, hogy az elsőbbséget élvezzen a jogaikkal szemben. Az adatvédelmi jogszabályoknak megfelelően tilos a tevékenységünk szisztematikus megfigyelése, tilos a közösségi média profiljaink a munkaviszony során történő, általános célú figyelése, a profilalkotás és a magánélethez való jogunkat is csak szükséges és arányos intézkedésekkel lehet korlátozni (pl. nem lehet facebookozni munkaidő alatt, nem lehet céges mailcímről vagy céges telefonról magánlevelezést, magánbeszélgetést folytatni stb.)

 

 

Továbbá tilos mindenféle számítógépes kémprogram (leütés megfigyelő) telepítése, az ilyen eszközök alkalmazása aránytalan adatkezelést valósít meg. Amennyiben munkahelyen kamerával történő megfigyelést alkalmaznak, azaz előzetes tájékoztatás esetén jogszerű (hol helyezkedik el, mire terjed a felvétel, meddig őrzik a felvételt stb.), de a GDPR alapján nem lehet rendszeresen állandó ( kivéve vagyonvédelem okán) megfigyelés és nem irányulhat olyan helyiségekre sem, ahol a pihenőidőnket töltjük. Ellenben munkaidő befejezésével mi dolgozók sem beszélhetünk munkánkról vagy az azzal összefüggően megszerzett adatokról a haverjainknak italozgatás közben, barát-nőinknek kávézgatáskor s hazafelé a buszon kitárgyalva a főnök aznapi kedélyingadozását, mert akkor mi is adatvédelmi szabályokat sértünk, felelősségre vonhat a munkaadónk, netalántán még rossz kezekbe kerül az infó, akkor károkozásért be is perelhetnek minket. Így aztán csínyán bánjunk a szavakkal, de ne legyünk félszek és kérjünk tájékoztatást a személyes adataink kezelésével kapcsolatosan.

 

Dr. Jakics Mónika Zsuzsanna

drmiroda@gmail.com

+36/30-684-8729

Szólj hozzá!