Felhívjuk szíves figyelmét, hogy oldalunk a felhasználói élmény javítása érdekében sütiket használ. Bővebb információért kattintson ide.

Mit viseljünk kánikulában

Írta: Csak a Nőknek Magazin 2018/06/07 0 hozzászólás Divat,

Nem a ruha dekoltázsának mélysége, vagy a szoknya rövidsége, a pólóból kivillanó has enyhíti a meleget a nyári hőségben. A nagy melegben szívesebben élveznénk a vízpart adta örömöket, ehelyett azonban a munkahelyi feladatok ellátása mellett kell túlélni a hőmérséklet emelkedését. Mindez nem csak a munkába járáskor okoz kihívást. Pastor Anni divattervező segít megoldani a gordiuszi csomót.

 

Mit tegyünk nagy melegben a kellemes közérzetért?

  • Elsősorban a ruha anyagán múlik, hogy jobban érezzük magunkat. Kellemes viselet a pamut, a lenvászon. Szívből ajánlom a valódi selymet. Igaz, ennek az ára magas, de inkább kevesebb, jó minőségű ruha mellett döntsünk. A selyem nagyon könnyű, jó viselet. Szinte röpül a test körül. Igaz, hogy gyűrődik, ugyan úgy, ahogy a lenvászon is, azonban ez az anyag tulajdonsága. Senkit nem fog zavarni. Viszont ezek az anyagok lényegesen jobb közérzetet biztosítanak nagy melegben.

 

színes ruha

 

 

A hölgyek viszonylag könnyebben meg tudják oldani egy libbenő szoknyával a nyári hónapok viseletét, de mit tudunk ajánlani a férfiaknak?

 

  • Kitűnő és kényelmes lenvászon nadrágok vannak. Mivel a legtöbb munkahelyen a férfiak sem viselhetnek rövidnadrágot, nekik a lenvászon anyag jelenti a megoldást. Nadrág és zakó is készül ebből a kellemes anyagból. A laza szövésű lenvászon jó megoldás, nyugodtan választhatják az urak. Nem kell aggódni attól sem, hogy az anyag gyűrődése miatt komolyabb eseményre nem jó megoldás. A lenvászon öltöny elegáns, bármely eseményre alkalmas viselet.

 

 

 

 

A színek tekintetében mennyire lehetnek bátrak a férfiak?

 

  • A klasszikus megoldás örök divat. Egy szép, sötétkék nadrág fehér inggel, vagy jó minőségű színes pamut pólóval mindenki számára nyugodtan választható.  Fiatalos, vagány megoldás egy jó piros ing, vagy póló is, akár sötétkékkel, akár fehérrel kombináljuk. A fehér nadrág, bár kényes viselet, nagyon elegánssá teszi a férfiakat. Nem kell konzervatívnak lenni, a mostani divat elég megengedő e tekintetben. Érdemes úgy választani férfiak és nők esetében is, hogy a személyiséget is figyelembe vesszük. Ugyanakkor buzdítok mindenkit arra, hogy élje meg a belső szabadságát a ruhatár tekintetében.

 

ülő férfi

 

A mintás felsőt kinek érdemes ajánlani?

 

  • A mintás felsőnél a férfiaknak érdemes megfontoltan dönteni. Az elegancia legyen a fő irány, tartózkodjanak a túlzásoktól. Van, akinek nagyon jól áll, de a visszafogottság mindenképpen jót tesz. Jópofa megoldásokat látunk például a csíkos és kockás anyagok variálásánál, egy-egy érdekes gomb megoldás, passzport is feldobja az urak nyári öltözékét. Ebben az esetben is igaz, hogy a személyiséghez mérjük a mércét. A nők egyébként a mintás ruhák, felsők tekintetében is könnyebb helyzetben vannak.

 

nő kék ruhában

 

 

Mostanában elég sok olyan divat show-ról érkezik híradás, ahol a férfiak egyáltalán nem férfias ruhákban láthatók. Átjön ebből valami a hétköznapi öltözékek területére?

 

  • Én szívből remélem, hogy nem. A nemek elcsúszását én nem tartom jónak. Elsősorban az angoloknál érzékelhető, hogy a modellről szinte meg sem lehet mondani, hogy férfi, vagy női modell. Úgy vélem, hogy a divattervezők kicsit eltúlzott, polgárpukkasztó modelljei valószínűleg felnagyítják ezeket a dilemmákat. Ha egy klasszikus olasz divatbemutatót nézünk, ott nyoma sincs ennek. Egy szép sál ott is látható a férfiakon, de összetéveszthetetlenül férfiasak. Tornacipőben, farmerben, vagy lenvászon nadrágban, a szabadság érzését közvetítik, de kétség nincs arról, hogy nemek tekintetében ki kicsoda. A laza, sportos és lazán elegáns öltözetben is nagyon férfiasak.

 

férfi fehérben

 

Ezek a divat show-k gyakran odáig mennek, hogy szoknyában, nőies holmikat látunk a férfi modellen. Ez mennyire releváns?

 

  • Én nem értek egyet evvel a tendenciával. Nem feltétlenül attól nőies egy nő, ha soha nem húz nadrágot. De nem az a cél, hogy férfit csináljunk a nőkből. Az pedig teljesen elfogadhatatlan a számomra is, hogy férfiak szoknyában, magas sarkú cipőben járjanak. Ezt divattervezőként és magánemberként sem tudom elfogadni.

 

 

 

Mennyi a felelőssége ebben a divattervező társadalomnak?

 

  • Úgy vélem, hogy nem az elrugaszkodott stílus az általános. A divat show világa mindig extrém egy kicsit. Művészeti és show elemek ötvözete. Természetesen a nagyközönségnek is van választása. A gyerekeinknek egyáltalán nem kell követnie ezeket a trendeket. Én a magam részéről remélem, hogy a mindennapokban a kellemes, hagyományos értelemben vett női és férfidivat külön-külön lesz a meghatározó.

 

divatbemutató

 

http://www.annipastor.hu/

Szólj hozzá!