Felhívjuk szíves figyelmét, hogy oldalunk a felhasználói élmény javítása érdekében sütiket használ. Bővebb információért kattintson ide.

Mitől férfi a férfi?

Írta: Csak a Nőknek magazin 2018/11/08 0 hozzászólás Életmód,


 

A Nap minőségét hordozó éltetőnk, gyermekeink apja és életünk társa attól férfi, hogy nem nő.


Ez már a testi felépítésében is megmutatkozik, amit a benne buzgó erők egészen más illattal, szőrzettel és vágyakkal ruháztak fel hozzánk képest. Azért ez jó! Nem?  Élete célja a hódítás, amit minden lehető módon próbál kielégíteni. Téged is ezzel vett le a lábadról annak idején.  Emlékszel? Ereje és szépsége is ebben a teljességében, a nőhöz képesti másságában valódi csupán. Számunkra attól férfi, mert képes dönteni. Fel tudja mérni a helyzeteket és felelősséget tud vállalni a tetteiért. Új tervekkel világokat épít, mert képes a munkára, kitartó és hivatása van. Elkötelezett, első sorban mellettünk. A családjáért dolgozik és képes minden áldozatra a jólétükért, amibe a saját kényelme is beleszámít – ebben bízhatunk. 

 

 

 

 

 


 
Önző a maga módján, azaz megküzd a hétköznapokban a kiválasztottakért. Tudja, mikor kell támaszt nyújtania, mögéd állni és csak átölelni, mert arra van szükséged szavak helyett. De azt is pontosan tudja, mikor kell megszólalni és milyen szavakkal illetni a helyzetet. Neked már kérték meg a kezed? Képes az áldozatokra és megérzi a pillanatot, mikor kell magának háttérbe húzódnia, hogy előtérbe kerülhess - kell ez a ragyogás, mások elismerése. Büszke, Rád első sorban. Ő tesz azzá a csodálatos lénnyé, akinek születtél. A kapcsolatotokban rejlő bombák ezerszer szaggatják szét azt a gondosan megszőtt valamit, ami összetart -  de ez sem aggasztja és küzd még önmaga ellen is, érted. Nem szűnik a szerelme, s meglátja a fáradt, sokadik munkaóra után is benned azt a szikrát, amiért Téged választott. Szerelme és vágyai benne élnek, jelen vannak minden mozdulatában és a cselekedeteiben. Soha nem ad fel, mert Te sem őt. Elengedhetetlenül szükségetek van egymásra, mint a Napnak a Holdra. Elkötelezetten keresitek egymás társaságát, elismerését és kapcsolódásait, hogy a másik tükrében újra és újra felfedezzétek önmagatokat… 

 

 

 

 

      
 
 A régiségben, a lélek tükrét a másik nem jelenléte mellett egy valódi tükör is jelképezte. A parasztházak belépőjében -  oldalt a bejáratnál -  még ma is ott van egy kis tükör, ami pont ezt a célt szolgálta. Nem nagyobb, hogy az arcot keretbe fogja, s oly közel, abban a pillanatban, ahogy mellette elhaladsz, csak magaddal találkozz.  Ha belenézel, a figyelmedet is oda, azaz önmagad felé fordítottad, még ha egy pillanatra is, aminek felbecsülhetetlen értéke van az élet(ed)vezetése szempontjából. Ha pedig nem pillantasz belé, önmagad visszatükröződése megadja azt a külső figyelmet, ami összerendez. Napi szinten, rendszeresen, napszaktól, kedvtől, évszaktól függetlenül minden egyes ki és bemenetkor. Kit, hogyan ért a szembesülés, úgy ment tovább.

 


Egy férfiben még ennél is több van, hogy meglátjuk-e benne? A női Teremtésen múlik. De erről legközelebb….

 

 

 

 

Linka

Balla Katalin

biokatalin@gmail.com,

Telefon: 70-246-30-65

 

Szólj hozzá!