Felhívjuk szíves figyelmét, hogy oldalunk a felhasználói élmény javítása érdekében sütiket használ. Bővebb információért kattintson ide.

Napozzunk tudatosan

Írta: Csak a Nőknek Magazin 2018/06/07 0 hozzászólás Tippek, tanácsok,

Beköszöntött a nyár. Már alig vannak napok, amikor a hőmérséklet nem haladja meg a 30 fokot. A Nap sugarai által szeretnénk egy kis színt varázsolni magunknak. Azonban a napozás során számos szabályt kell betartani, mert akár egyetlen alkalommal is rengeteget árthatunk bőrünknek! Annak érdekében, hogy a napozás ne okozzon problémákat, összegyűjtöttünk néhány tanácsot.

 

Fogyasszunk sok folyadékot!

 

A napi kötelező folyadék mennyiség 1,5-2 liter. Ennyi víz szükséges ahhoz, hogy megfelelően hidratáltak legyünk és ne száradjunk ki. Napozáskor ez a folyadék mennyiség a sokszorosára növekedhet, hiszen a meleg kivonja a szervezetünkből a vizet és azt pótolnunk kell, hogy ne legyen semmilyen egészségügyi problémánk.

 

 

palack víz

 

Használjunk naptejet

 

Fontos, hogy bőrtípusunkank megfelelő naptejet alkalmazzunk. Segít a bőr irritációk elkerülésében és nem ég meg a bőrünk. Legalább 15 faktorú naptejet használjunk, ennyi mindenképpen szükséges bőrünk védelme érdekében.

 

 

naptej és szemüveg

 

 

Fokozatosan szoktassuk a bőrünket a naphoz

 

Kezdetben csak rövid ideig tartózkodjunk a napon, hogy bőrünk alkalmazkodjon a nap sugaraihoz. Ha lehet, akkor a délelőtt és a délután 4 óra utáni időszakban napozzunk, ilyenkor kevésbé káros a UV sugárzás.

 

 

napozó nő

 

 

Használjunk kalapot

 

Mivel a fejünket éri leginkább a nap, használjunk védő kalapot, amely segít megelőzni a napszúrást. Ma már rengeteg divatos sapkát kaphatunk az üzletekben. Választhatunk a fürdőruhánkhoz, ruházatunkhoz megfelelő stílust.

 

 

kalapban a nő

 

 

Tilos a napozás, ha….

 

Vannak alkalmak, amikor nem szabad kimenni a napra. Ilyen eset például ha fotoallergén gyógyszert szedünk, friss műtéti heg van rajtunk, lázasak vagyunk és közvetlen kozmetikai kezelések után sem ajánlott rögtön napfürdőt venni.

 

 

stop tábla

 

 

Ha a fent említett tanácsokat betartjuk garantált, hogy a napozásnak nem lesznek káros következményei.

Szólj hozzá!