Felhívjuk szíves figyelmét, hogy oldalunk a felhasználói élmény javítása érdekében sütiket használ. Bővebb információért kattintson ide.

Női sikersztori az 50. Kékszalag versenyen

Írta: Csak a Nőknek magazin 2018/08/06 0 hozzászólás Sikersztorik,

 

 

Példa értékű versenyzéssel, hajó osztályában 55. helyen ért célba 681 versenyző közül, az első női legénységgel induló Csak a nőknek magazin és női klub csapata,akik a  Nagy Sándor nevű vitorlással versenyeztek , az 50. Jubileumi Kékszalagon.

 

 

A kínzó szélcsend és a viharos szél egyaránt próbára tette a versenyzők türelmét, kitartását és szakmai tudását. A rekkenő hőségben több mint 100 hajó adta fel, de a hölgyek a végsőkig kitartva előkelő helyen értek célba 33 órával a rajt után. Európa legnagyobb tókerülő versenyén megtett 155 km tiszteletet parancsoló teljesítmény, de ha még azt is számba vesszük, hogy a legénység fele teljesen amatőr a vitorlázásban, még inkább elismerést érdemel az elért helyezés.

 

 

 

 

Hirschler Judit kapitány , Magyar Ildikó kormányos, valamint Hirschler Rebeka és Ludovika  vitorlásversenyzők neve jól ismert a magyar és a nemzetközi vitorlázó társadalomban. Az ő irányításuk alatt az amatőr hölgyek  kiismerték a vitorlázás rejtelmeit és aktívan vettek részt a versengésben.  Dr. Jakics Mónika a magyar és a nemzetközi cégjog elismert szakértője, sikereres gazdasági és adójogi tanácsadó, nem először szállt hajóra, de versenyzőként először mérette meg magát. Antal Vali egészségtanácsadónak sem ez volt az első alkalom vitorláson, de eddig csak utasként vitorlázott, most viszont fontos szerepet kapott, Ő felelt a legénység élelmezéséért, amit parádés találékonysággal oldott meg, akár egy öt csillagos wellness hotel is megirigyelhette volna a menüsort. Koch Ági viszont lelkes amatőrként lépett a fedélzetre. A korábbi síversenyző nő - aki jelenleg a salzburgi sípályák marketing és PR igazgatója -, számára az volt a legnagyobb élmény, hogy ismét egy magyar csapatért küzdhetett, nagyszerű hölgyek között és végre magyarul beszélhetett. Pásztor Anni divattervező igen csak messze került a komfortzónájától, de boldogan vállalta az új kihívást, amiben épp úgy mint a szakmájában, sikeresen megállta a helyét.Neki köszönhetően  a hölgyek nagyon kitűntek a vitorlázók között,egységes ,ízléses  és nőies  ruházatukkal,amit Anni tervezett és  kivitelezett.

 

 A csapat nem lett volna teljes Kovács Lili marketing igazgató nélkül, aki a Csak a Nőknek háziasszonyaként élőben tudósított az eseményekről. Lilit fiatalos lendülete, kiváló humorérzéke és korát meghazudtoló bölcsessége tette nélkülözhetetlenné a fedélzeten.

 

De essen szó Kovács A. Magdolnáról a Csak a nőknek Magazin és Klub  alapító  tulajdonosáról is, aki megálmodta és óriási erőfeszítések és találékonyság árán megszervezte a női csapat részvételét a Kékszalagon. Magdi a parton legalább olyan komoly teljesítményt nyújtott, mint a hölgyek a fedélzeten, ezért nyugodtan állíthatjuk, hogy Ő volt a csapat 10. tagja és büszkén emelte a magasba a Kékszalag, egyetlen női csapatnak járó különdíját.

 

 

 

fotó: Fotóth & TSA

 

 A Magazin szellemiségéhez méltón a legénység tagjai összefogásukkal és szilárd akaratukkal, megállták a helyüket a fedélzeten, ugyan úgy mint az életben és amit elhatároztak azt becsülettel véghezvitték, kivívva ezzel a sporttársak és a nagyközönség tiszteletét.

 

 

Elismeréssel gratulálunk nekik!

 

/ Barna Eszter/

 

 

 

 

Szólj hozzá!