Felhívjuk szíves figyelmét, hogy oldalunk a felhasználói élmény javítása érdekében sütiket használ. Bővebb információért kattintson ide.

Orgazmus, katarzis, impresszionizmus

Írta: Csak a Nőknek magazin 2019/06/09 0 hozzászólás

Néhány dolog feltétlen szükséges ahhoz, hogy éljünk. Ilyen a levegő, a víz és az élőlények. Ezek egymással összefüggésben – Értik? össze-függés-ben – is fontosak és nélkülözhetetlenek. Ha nem tudunk levegőt venni, megszakad az oxigén ellátás a szervezetünkben, és a vér nem képes többé ellátni szállítói feladatát a szív felé. Ha nincs víz, ami oldja és felszámolja a salakot, hidratálja az „életünk”(ebben az esetben nem csak a testre gondolok), akkor megáll a keringés, és beáll a halál. Ha nincsenek más élőlények körülöttünk, akkor a fák nélkül nem termelődik oxigén, növények nélkül nem lesz mit ennünk, s az állatok nélkül nem lesz, aki termővé tegye a fákat, a földünket. Meddő, merev és mono-kultúrális közeggé alakulna a föld, ami jelenleg az életterünk.

 

 

A föld, az otthonunk, ha úgy tetszik kölcsön kaptuk a testünkkel együtt, és felelősséggel tartozunk érte. Illenék az eredeti állapotban megőrizni, pont úgy, mint egy kölcsön lakást vagy autót. Visszaélünk-e vele, szintén csak rajtunk múlik. Mivel főleg az utódainkon csapódik le majd, mert nincs azonnali számonkérés, könnyen észre sem vesszük, ha tévedünk vagy vétünk. Nehéz a mai ember gyors életében felmérni és megtartani az erkölcsi morált. Mégis, eddig megúsztuk. Ha úgy tetszik, Isten kegyelmében vagyunk.

 

 

Mindenki gyorsan eszik, alszik, szeretkezik. Siet a dolgára, amivel a társadalom megkínálta őt. Ki utcát seper, ki fát ültet, ki gondolkodik. Mindenki kiszolgál valaki mást. És közben mindenkinek fáj valamije, ami a korral és munkával jár – megszoktuk. Valóban meg kell szoknunk? És önmagunkra vetünk-e egy pillantást? Mikor volt utoljára orgazmusunk? Katarzisunk? Komolyan kérdem! Felismerjük-e az impressziókat magunk körül? A környezeti és a belső, saját benyomásokra szoktunk-e hallgatni? Mások sem teszik? Akarunk-e velük tartani vagy szeretnénk magunknak, a párunknak, a gyerekünknek jobb életet. Akkor miért akarunk „mások” maradni? Tegyünk önmagunkért, s ehhez nézzünk magunkba.

 


Engedjük meg az ölelést és tegyünk fel kérdéseket! Nők, férfiak egyaránt. A kérdés ma már nem azt jelenti, hogy számon kérünk, hanem valós kíváncsiságot. Vagy nem? A bizonytalanság megoldása, ha tisztázzuk kinek, mi a jó. Az ágyban is! Ne szégyeljük a mély érzéseket, és keressük a lassú dolgokat. Figyeljünk a benyomásokra és keressük a „társaságuk”. Hallgassunk a szívünk parancsára, mert hiteles és tisztán mutat utat. Az Élet-hez vegyünk egy mély levegőt és hosszan, nagyon hosszan fújjuk ki!

 

 

És ismételjünk. Hagyjuk, hogy a sejtjeink elengedjék a megtartott energiát. Lazítsunk, s ehhez könnyítsünk magunkon. Kifúj. Hosszan és újra…

 

Praktikus tanácsok:
Tudtátok, hogy a hajnali napfelkelte magába hordozza a szivárvány teljes színskáláját? Megpillantani annyit tesz, mint magadhoz venni azokat és feltöltődni maximálisan energiával. Tárd ki a tenyered és engedd, hogy a nap melege átjárja. Fordulj a nap felé testben és lélekben, megérdemled.

 

 

Az orgazmus nem eszmei, hanem nagyon gyakorlati dolog. Tegyünk érte közösen.

 

Linka

 

Szólj hozzá!