Felhívjuk szíves figyelmét, hogy oldalunk a felhasználói élmény javítása érdekében sütiket használ. Bővebb információért kattintson ide.

A “melegszívű hajcsár”

Írta: Csak a Nőknek magazin 2018/08/02 0 hozzászólás Sikersztorik,

 

Az 50. Kékszalag vitorlás versenyének Csak a Nőknek hajóján voltak néhányan, akik korábbról ismerték egymást. Közéjük tartozik Hirschler Judit, a csapat kapitánya és Koch Ágnes, aki Ausztriából utazott haza a versenyen való megmérettetésre.

 

 

 

 

 

 

 

Mennyire jellemző a családotokra a sportolás?

 

A mi családunkban, furcsa módon, de a sísportnak vannak hagyományai. Kisgyerekként kerültem én is a sípályára, ill. később nyáron a gyepsípályára. Olyannyira szerettem ezt a sportot, hogy végül Sopronból a hegyek közé költöztem Ausztriába, Saalfeldenbe. Itt adott volt, hogy a fiúk is megismerkedjenek a síeléssel vagy apukájuk után a snowboardozással. Egyelőre a síelés mellet döntöttek, és nagy szorgalommal állnak eredményesen helyt az osztrák, illetve nemzetközi korosztályos mezőnyben.

 

 

 

Hogyan mutatatnád be saját magad? Ki vagy te, legbelül?

 

Gyakran neveznek  “melegszívú hajcsárnak”, mert nem tudok egy helyben ülni – “mindig kell valamit csinálnunk.” Szeretem a kihivásokat. A legfontosabb azonban, hogy elsősorban gyerekeimmel kapcsolatban minden mindig rendben legyen. Sokszor szigorú vagyok, otthon és a munkahelyen egyaránt. Szeretem a maximumot kihozni mindenből és mindenkiből. Ugyanakkor hálás vagyok, hogy egészségben és szeretetben élhetünk.

 

 

 

Melyek azok az értékek, melyeket a legfontosabbnak tartasz, mint ember?

 

Őszinteség, szeretet, összetartás, rugalmasság.

 

 

 

Melyek azok az értékek, melyeket a legfontosabbnak tartasz, mint nő?

 

Szeretet, megértés.

 

 

 

Mit tartasz életed legnagyobb eredményének, sikerének?

 

Két életvidám, egészséges és sportos kisfiamat, akiket családcentrikus férjemmel együtt nevelhetek.

Sportolóként sikerült nagy nemzetközi versenyeken helytállnom, a legnagyobb siker volt a gyepsí-világbajnoki ezüstérmem Super-G-ben.

A család szervezése mellett olyan munkakörben dolgozhatok, ahol lehetővé vált a szakmai érdeklődésemet és hobbijamat egy kalap alá venni.

 

 

 

Minek köszönhetőek ezek a sikerek?

 

Ahhoz, hogy bármiben sikert érjünk el, mindig céltudatosnak, kitartónak, türelmesnek és szorgalmasnak kell lenni, és persze kell hozzá egy biztos háttér, ezt jelenti a család, elsősorban a férjem.

 

 

 

Milyen kihívást látsz a Kékszalag megmérettetésében?

 

Egy egyedülálló kihívást, hiszen többnyire még ismeretlen csapattársakkal kell a legrövidebb idő alatt összeszokni és egy számomra ismeretlen hajót kezelni. De biztos vagyok benne, hogy egy nagy kaland lesz.

 

 

 

 

Miért vállaltad el a versenyen való részvételt?

 

Csapatkapitányunk, Judit gyerekkori barátnőm. Sok időt töltöttünk együtt, többek között a Fertő-tavon is. Sok mindent éltünk meg együtt.  Örömmel vállaltam a részvételt, főleg így, hogy lányai is a hajón lesznek.

A Kékszalagon pedig legalább egyszer az életben el kell indulni, ha az ember szereti a vitorlázást. Köszönöm a lehetőséget.

Szólj hozzá!