Felhívjuk szíves figyelmét, hogy oldalunk a felhasználói élmény javítása érdekében sütiket használ. Bővebb információért kattintson ide.

Hogyan spórolj a háztartásban?

Írta: Csak a Nőknek Magazin 2017/12/19 0 hozzászólás Takarékoskodj,

Tudatos vásárlóvá válni nem csak azért érdemes, mert gyakran derül ki, hogy a megszokott termékekhez képest jobb ajánlatok is vannak. Érdemes annak is utána járni, melyik termék környezetkímélőbb, illetve milyen hatása van az egészségünkre?

 

 

Mit jelent a tudatos vásárlóvá válás?

 

Ma már alig van olyan család, ahol éves, vagy legalább féléves költségtervezés van. Odáig még többen eljutnak, hogy nagyobb költségigényű beruházásokat átbeszélnek, mint például egy autóvásárlás, lakáscsere, nyaralás. Erre félre is tesznek bizonyos keretet. Azonban kevesen tervezik meg tudatosan az éves / féléves háztartási költségkeretet. Az általános hozzáállás az, hogy a fizetés után megveszik, amit lehet, ami első ránézésre mindenképpen kell, és ami telik. Hónap közben a legelérhetőbb verzióban pótolják amit kell. Háztartási könyvet pedig szinte már senki sem vezet. Ha megkérdeznénk a járókelőket, kevesen lennének azok, akik közel pontosan meg tudnák mondani, mennyibe kerül a havi háztartási kötelezettség a csekken összeszámolható lakásrezsin túl.

 

 

Mit érdemes tervezni?

 

Tisztítószerek, takarítószerek mellett érdemes megtervezni a család számára szükséges vitamin és étrend kiegészítő szükségletet. Ideális lenne az is, ha tartós élelmiszerek is előre bekerülnének a költségtervbe. Az is előnyös, ha a heti étrendre szükséges pénzkeretet is behatároljuk. Annál is inkább, mert ha biozöldség fogyasztásra, vagy glutén és laktózmentes termékekre, paleo étrendre állunk át, akkor a szállítás, beszerzés racionalizálása, egyfajta beszerzési menetrend kialakítása sokat jelenthet a pénztárcánk szempontjából.

 

Az is fontos szemponttá válhat, ha a családi környezetünkkel, barátainkkal, ismerőseinkkel közösen oldjuk meg a beszerzést, szállítást. Ugyan is a szállítási költség, pénzmegtakarítás ebben az esetben is érvényesülhet.

 

Lássunk néhány konkrét összehasonlítást! Miért éri meg a tudatos tervezés, tudatos vásárlás?

 

 

Éves szinten 20.000 Ft-ot takaríthatsz meg, ha odafigyelsz a mosóporra


SA8 FEHER MOSOPOR
 103 mosásra elegendő
   ár: 8000 FT 

összetétele: Enzym alapú

                                                                      vivőanyag  1:8                                                                            
                                                                 valós folttisztítás                                                                   
felhasznált mennyiség:30 ml / mosás

 

EGY MINŐSEGI MOSÓPOR

30-40 mosásra elegendő

átlag ár: 3.500 Ft – 4000 Ft

vegyi anyagot tartalmaz

vivőanyag  60%

csupán elfedi a foltokat

felhasznált mennyiség: 1.4 - 2 del / mosás

 

 


Éves szinten minimum 3000 Ft-ot takaríthatsz meg a környezetkímélés mellett

                    ÖBLÍTŐ KONCENTRÁTUM  1 literes                     

Alpesi virág illattal
 Kerti virág illattal
      ár: 2000 FT      
                                                                94 alkalomra elegendő                                                                
természetes illatanyaggal készül

 

Egy bármely üzletben kapható öblítő 1   literes

virág, citrus vagy óceán illattal

átlag ár:  500-1000 FT

30 alkalomra elegendő

szintetikus illatanyaggal készül

 


                
Éves szinten 10.000 Ft-ot takaríthatsz meg


                 DISH DROPS MOSOGATÓSZER  koncentrátum                    
                 ár:  2000 FT                
         9 liter mosogatószer készíthető belőle
         lebomlik, környezet és bőrkímélő
    természetes illatú, jól használható, takarékos

                                                                                                       

JÓ MINŐSEGŰ MOSOGATOSZER
átlag ár 600 -1000 FT / flakon
           környezetre káros vegyi anyagot tartalmaz                
szintetikus illatú

vegyi anyag tartalma miatt habzó

 

A költséghatékonyság, minőség és egészségvédő tulajdonság miatt is érdemes jól választani! Hiszen a környezetünk és az egészségi állapotunk között nagyon szoros a kapcsolat. A környezeti szennyeződések bejutása a szervezetbe komoly károsodást idézhet elő. Azonban a LOC termékek fejlesztői különös figyelmet fordítanak arra, hogy a tisztítószerek használata biztonságos legyen. Ne csupán a környezetet kímélje, hanem bennünket, embereket is. Ugyanakkor nem kell lemondanunk a tisztaságról sem. Az is fontos, hogy a környezetkímélés mellett elérjük a tökéletes tisztaságot. Ezekkel a termékekkel mindkét cél megvalósulhat!

 

 

 


LOC ALTALANOS LEMOSO és FELMOSO FOLTTISZTÍTÓ

 

Koncentrátum, ezért költségtakarékos. Biológiailag lebomlik, környezetkímélő, egészségre nem káros.


LOC FURDOSZOBAI KONCENTRÁTUM 

 

Hatékony, környezetkímélő, egészségre nem káros, költségtakarékos.
 


LOC KONYHAI ZSIROS FELÜLETEK TISZTÍTÁSÁRA ALKALMAS KONCKONCENTRÁTUM


Hatékony, környezetkímélő, egészségre nem káros, költségtakarékos.

 

Nézd meg a különbséget és csodálkozz!

 

Ha tisztaságról beszélünk, érdemes hinni a szemünknek. Kipróbáltuk! Egy  Magyarországon  kapható legjobb minőségnek kikiáltott  O3-t  beleöntöttük egy  dl vizbe.  Ugyanezt megtettük a NUTRILITE O3 - mal.   2-3 perc múlva  ezt a megdöbbentő képet rögzítettük.  

 SÜTŐTISZTÍTÓ GÉL

 

Kiemelt tulajdonsága, hogy nem roncsolja a nyálkahártyát, kíméli a bőrt, környezetkímélő, nem tartalmaz agresszív vegyszereket.


Miért a NUTRILITE táplálék kiegészítőket érdemes választani?

 

Éves megtakarítás 5000 Ft – 6.000 Ft közötti összeg

 

Minden családnak gondoskodnia kell arról, hogy kellő mennyiségű vitamin és ásványi anyag bevitellel is elősegítse az egészség megőrzését. Azonban egyáltalán nem mindegy, hogy a széles palettáról mit választunk? A minőség – ár – érték arány figyelembe vételével az egészségmegőrzés mellett, az egy évben erre fordított pénzügyi keret is dominánsan eltérhet!

 

Egészségmegőrző, táplálkozás kiegészítő, organikus készítmények előnye

 

Komplex, a legfontosabb összetevőket tartalmazó organikus készítmény, amely a pénztárcára is ügyel.

120 db, 4 hónapra elegendő készítmény.

 


Gyógyszertárban kapható CENTRUM vitamin    

    
szintetikus termék
90 db, napi 3 szem fogyasztása ajánlott, 1 hónapra elegendő.


Minden NUTRILITE termék mögött több, mint 80 év tapasztalat áll. Ez olyan mennyiségű adat elemzését tette lehetővé, amely a fejlesztések szempontjából példaértékű. A világ legkiválóbb kutatói fejlesztik a termékeket. A kedvező ár hátterében a tudatos kereskedelem áll. A termőföldtől a feldolgozási, a fogyasztóhoz valló szállításig egy rendszeren belül történik a folyamat.Ha nem tudunk lemondani a kávéról!

 

Ha már kávé, tea, energiaital, üdítő, akkor legalább egészséges verziót válasszunk. Ebben az esetben költség szempontjából nem lesz azonnal érzékelhetően olcsóbb, azonban már középtávon érzékelhetjük a pozitív hatást!

 

 


A vízen is spórolhatsz!

 

Víztisztítók közül sem mindegy, mit választasz.

 

ESPRING Víztisztítóval a második évtől már 150.000 – 200.000 Ft közötti megtakarítást érhetünk el!

 

Egy 4 tagú család éves szinten átlagosan kb.200.000 – 300.000 Ft-ot költ el ásványvízre. Emellett jelentős műanyag hulladékot is „termel”. Azonban a palackozott víz fogyasztása csak fél megoldás, hiszen főzéshez kevesen használják. Egészségmegőrzés szempontjából is kétséges a műanyag palackban tárolt ásványvíz rendszeres fogyasztása. Ha emellett csapvíz felhasználásával főzünk, olyan anyagok kerülhetnek a szervezetbe, amelyekkel koránt sem az egészségünket szolgáljuk. Ehelyett javasolt otthoni fogyasztásra a szűrt víz előállítása. A vízszűrő, a szűrőbetét és az átengedett szűrt víz köbméter árának aránya együttvéve sem haladja meg azt a költséget, amit a palackozott vizek fogyasztása és a csapvíz ára együttesen jelent. Ha ehhez hozzáadjuk az egészségmegőrzés, a prevenció gazdasági hatását is, akkor egyértelműen megállapítható, hogy a tudatos gazdálkodás, tudatos vásárlás, prevenciós gondolkodásmód milyen formában szolgálja az ember egészségét és segíti a költséghatékony gazdálkodást a háztartásban.

 

A fenti néhány példa arra szolgál, hogy számszerűsítsünk példákat. Így egyértelművé válik, hogy mennyire hatékony másképpen gondolkodni. Nem feltétlenül kényelmesebb megoldás a hozzánk legközelebb eső boltba betérni. Ha átgondoljuk a szükségleteket, figyelünk a beszerzési forrásokra, akkor olyan eredményeket érhetünk el, ami helyettesítheti a megszokott, de nem előnyös megoldásokat.

 

 

Mond, neked megéri?

 

Amennyiben  egy  4 tagú család a háztartását tervezetten átalakítja a fenti szemléletmód szerint, nem csak a családi költségvetésen javíthat, bár az sem elhanyagolható érv! Éves szinten mindent egybevetve 100.000 Ft – 150.000 Ft - 200.000 Ft közötti összeget is megtakaríthatnak a családok ezzel az egyszerű választással! Természetesen nem csak nagycsaládosok számára érdemes megfontolni ezt a szemléletet. Az egyedül élők, kettecskén boldogulók számára is érdemes a váltás! Az otthon tisztasága, a minőségi környezet, a tudatos gondolkodás és cselekvés a higiénia és a szépségápolás területén is meghozza a gyümölcsét. Elmondhatjuk, hogy valós életminőség váltásról beszélünk! Ez megint nem csupán családi kassza teherbírás kérdése. Hiszen így is, úgy is költünk tisztítószerekre, higiéniai Az egyéni és társadalmi felelősségvállalás, a tudatosan gondolkodó ember sajátja kell legyen. A Föld és az emberi élet megóvása mindannyiunknak kötelességünk kell legyen. Ebbe pedig beletartozik a tudatos vásárlás témaköre is.

 

 

 

Miért adnál többet kevesebbért?

 

Neked számít a garancia? Igen, ez is tudatosság! Olyan helyről vásárolni, ahol a minőséget garanciával szavatolják. Persze további anyagi előnyöket is teremthetsz, de ha csak ennyit veszel számba, máris elmondható, hogy igen, tettél önmagadért és szeretteidért! Miért döntenél másképpen? Válaszd Te is a legjobbat! Ha a fenti szemléletmóddal tekintesz a bevásárlásra, többet tettél, mint eddig bármikor!

 

Segítek eligazodni a palettán. Számoljuk ki, tervezzük meg együtt a Te háztartásodra, személyre szabva a legoptimálisabb megoldást!

 

Hívj, írj, engedd meg magadnak, hogy valóban a legjobbat kapd.  Mert ez nem reklám, nem óriásplakát ígéret. Ez a kézzelfogható valóság egy szelete. Egészség, boldogság, életöröm. Ez jár mindannyiunknak.

 

 

Tegyünk érte együtt, közösen.

Lektorálta Párom, Benkő Péter.

Szigeti Erzsébet-Böbe

személyes életvezetési tréner

 

+36 70 363 8094

ertederted1@gmail.com

Szólj hozzá!