Felhívjuk szíves figyelmét, hogy oldalunk a felhasználói élmény javítása érdekében sütiket használ. Bővebb információért kattintson ide.

TAO, a természet útja

Írta: Csak a Nőknek magazin 2019/05/19 1 hozzászólás

Hogyan lehetek boldog, sikeres és teljes életű? Már sokan feltették ezt a kérdést, melyik út vezet a célok felé?

 

Ha a humort, a harmóniát, no és a kevésbé járt utat kedveled, akkor kövesd a Tao útját. Én ezt tettem, és azóta ujjong a lelkem, észreveszem magam körül a szépséget és a derűt.


Az élet az állandó változás, átalakulás folyamata. Minden mindennel összefügg, tér –idő, múlt – jelen és jövő. A természet megállás nélkül folyamatosan átalakul, és sohasem áll meg. Ezért nem a cél, hanem az út a legfontosabb. Megnyit minden ajtót, ami jó, a boldogság, a megértés, a siker, a szeretet, a derű ajtaját, és a kiteljesedéshez vezet.

 

 

Ahogy Lao-ce tanította, még a leghosszabb út is az első lépéssel kezdődik. Minden nagy dolog számos kis dolog összege. Ez a Tao első tanítása. A Tao mindent felölel: örömöt és bánatot, létet és nemlétet, életet és halált, de mégsem Isten, hanem inkább egy követhető út. Amit folyamatosan keresünk az a valami a teljesség, a harmónia. Amikor spirituálisan eljutottam ennek a filozófiának a megértéséhez, valahogyan tisztábban láttam a problémáimat, a helyzetemet és önmagamat. Azóta a belső énemre támaszkodva tudatosan uralom az életemet, könnyedén veszem az akadályokat és boldog vagyok. Jin és Jang, az egyensúly szimbóluma, vagy a mérleg két nyelve, az érem két oldala.

 

Mindenki képes egyszerűbben dönteni, ha elengedi a félelmet, az irigységet, a rosszindulatot, a negatív energiákat. Ha elkezdünk befelé figyelni a megérzéseink felé, akkor élvezhetjük a belső tisztánlátás örömeit és határtalan előnyeit. Te készen állsz?


Kunczly Judit
jkunczly@gmail.com
 

1 hozzászólás

Gábornè Kóródi:
2019/05/23, 08:29:28 AM
Válasz

Igyekszem e szerint èlni, pedig èrt csapás. De èn maradtam ott, tovább kellet lèpni,ahhoz pedig harmónia kell önmagammal,a külvilággal.

Kunczly Sándorné:
2019/05/28, 05:36:37 PM

Kedves Kóródi Gáborné! Köszönöm a hozzászólását a cikkemhez, úgy látom nem ismeretlen Ön előtt a taoista filozófia. Az egyensúly megtartása néha igen nehéz, de bízzon benne, hogy ezt követően létrejön a harmónia. Amennyiben szeretné, hogy konkrét ügyben segítsek, kérem a megadott jkunczly@gmail.com címre küldje levelét. Sok sikert kívánok az akadályok, nehézségek leküzdésében! Üdvözlettel: Kunczly Judit

Szólj hozzá!