Felhívjuk szíves figyelmét, hogy oldalunk a felhasználói élmény javítása érdekében sütiket használ. Bővebb információért kattintson ide.

Tavaszi tőkehal ragu, Jamie Oliver receptje alapján

Írta: Csak a Nőknek magazin 2019/03/08 0 hozzászólás Receptek,

 

Hozzávalók

  • 1 fej hagyma
  • 1 db póréhagyma
  • 2 db közepes cukkini
  • 1 kg burgonya
  • 2 db szardella
  • 1 pohár fehérbor
  • 565 ml tej
  • 565 ml zöldség alaplé
  • 1 kg tőkehal filé
  • ízlés szerint só és fekete bors
  • 1 marék petrezselyem
  • 5 evőkanál olíva olaj
  • fél citrom leve

 

 


Elkészítés
A hagymát és a póréhagymát hámozzuk meg, majd vágjuk apróra. Egy serpenyőben, az olíva olajon pároljuk meg a hagymákat. A cukkinit mossuk meg, majd vágjuk ketté és a magokat távolítsuk el és vágjuk apró kockára. Adjuk az apróra vágott cukkinit a hagymához. A burgonyát is hámozzuk meg és vágjuk kockára, majd tegyük a cukkini és a hagyma mellé a serpenyőbe és keverjük hozzá a szardellát is. Öntsük hozzá a fehérbort, a tejet és a zöldség alaplét is. Forraljuk fel és főzzük, amíg a burgonya megpuhul. Ha a burgonya megpuhult, akkor adjuk hozzá a tőkehalat is és főzzük tovább 15 percig. Keverjük meg alaposan, nem baj ha kicsit szétjön a hal, hiszen annál gusztusosabb lesz. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Szórjuk meg durvára vágott petrezselyemmel és újhagymával. Ízlés szerint locsoljuk meg citromlével.

Szólj hozzá!