Felhívjuk szíves figyelmét, hogy oldalunk a felhasználói élmény javítása érdekében sütiket használ. Bővebb információért kattintson ide.

Tirol

Írta: Csak a Nőknek magazin 2018/10/12 0 hozzászólás Utazás,Tippek, tanácsok,

 

 

1. nap

 

 

 

 

 

Melk

 

A Szent Benedek-rendi apátság a Duna mentén található, világörökség része, Wachau jelképe. Több mint 900 éve élnek itt szerzetesek.

 

 

 

 

 

Salzburg

 

A várost Mozartstadtnak is nevezik, mivel itt született és életének több mint a felét itt töltötte Wolfgang Amadeus Mozart. Salzburg tekinthető a mai Ausztria legrégibb városának, ez az Alpok kapuja. A legkorábban benépesült Óváros és a Hellbrunni kastély rendelkezik nagy múltú kulturális hagyományokkal. Híres barokk építészetéről és jelentős történelméről.

 

 

 

 

2. nap

 

 

 

 

 

Innsbruck

 

Az Alpok fővárosa, tartományi székhely. Legfontosabb nevezetességei az Araytetős Ház és a császári palota. Szintén híres barokk építészetéről.

 

 

 

 

 

Rattenberg

 

10 hektárjával Ausztria legkisebb történelmi városa, az Inn partján fekszik, majdnem tökéletesen megmaradt középkori városképe. Hírek üvegművességéről, számos üvegműves bolt található a városban.

 

 

 

 

3. nap

 

 

 

 

 

 

 

Achensee

A Karwendel Bergbahn visz fel a hegyre, ahonnan kilátás nyílik az Achensee-re. Kirándulás lefelé jövet Pertisauba.

 

 

 

 

 

4. nap

 

 

 

 

 

Bad Ischl

Salzkammergut császári üdülője, neves fürdőváros, Sisi és Ferenc József eljegyzésének színhelye. A császári kastély mellett híres számos zeneszerzői villájáról és az islerről is.

 

 

 

 

 

 

Hallstatt

A Hallstatti tó partján elterülő barokk kisváros Ausztria egyik legszebb helye. Egyetlen főutcája a tó és a sziklafal közti szűk hely miatt a szikla lábához épült, a város így szorosan egymásra épült házak soraiból áll. Itt található a világ legöregebb sóbányája.

 

 

 

Írta: Jancsó Orsolya

Szólj hozzá!