Felhívjuk szíves figyelmét, hogy oldalunk a felhasználói élmény javítása érdekében sütiket használ. Bővebb információért kattintson ide.

Tudta-e?

Írta: Csak a Nőknek magazin 2019/02/10 0 hozzászólás Programok,Utazás,Otthon,Tippek, tanácsok,

Van egy falu az országunkban, ahol nincs bolt, nincs kocsma?

Van viszont egy szép kastély, meseszép parkkal, ahol hóvirágszőnyeget láthatsz. Annak idején, kis tóval, ősrégi platánfákkal, mókusokkal az ágakon. Emeli a lelkedet, gyönyörködteti a szemedet, szívedet, s mindehhez egy meseszép táj a csitári hegyek alatt! Nógrád Gárdony-Csitár a falu neve.

 

Szívélyes vendégfogadás, egy pincér, aki szeretettel foglalkozik veled,-börtönőr és pincér, milyen extrém párosítás,- egy másik ifjú pincér, aki odaadással, vidáman végzi teendőit 101 %-on. Kedves  szóval vár és szolgál. Mindenkinek adja szeretetét, meglepetés elkészítésében csintalanul segít a vendégnek. A kertből rózsát csempész a névnapi asztalra, csintalanul a párommal összefogva. Ja és az ízek? Azok ÍZEK! Palócgulyás, palacsinta és a többi. Wellness- részlegüket kiválóra minősítettük.

 


 

Tudtad-e?
Kicsit tovább kocsikázva, áttérünk a szomszédba, ahol még magyarul beszélnek, mert szabad. Az úton áthaladva libabőrös leszel, bizseregsz,

 

s csak hallgatsz.... mi ez?
Pozitív zónán fut át a kocsi, s benne az emberek, mi, Te, a Barátaim, s mindenki érzi, de nehezen meri kimondani, mit is érzett!
Pedig mi már évek óta megosztjuk egymással gondolatainkat, mégis, amikor egy váratlan és furcsa érzés kerít hatalmába, nem mered megosztani.


Érződik, és ez a fontos. Hol is vagyunk? Ipolybalog.
Menj el, megéri! Koronaőrző hely volt, évtizedekkel előbb a templom zuga adott rejtekhelyet a menekített magyar koronának.

 

Tudtad-e?
Vannak a nagy Magyarország területén olyan tavak, amelyeknek víz összetétele hasonló a híres tóhoz, vagy a Holt-tengerhez, amiben annyi a só, hogy nem tudsz lesüllyedni. Bellegszencse - ma Szlovákia-Podhajska

 


Élmény volt a magyarokkal beszélgetni, elcsukló szavaikat figyelni, ahogy közelebb-közelebb húzódtak a magyar szavakat meghallva.
Velük énekelve a vízben magyar nótákat, anekdotáikat hallgatva, ötleteiket, tippjeiket megfogadva, hogy merre, hová menjünk ebédelni, vásárolni.
Érdemes kipróbálni!

 

lektorálta a Párom, Benkő Péter
Szigeti Erzsébet-Böbe
Életvezetési tanácsadó, 
Csak a Nőknek Magazin szakértő
+36 70 3638094

Szólj hozzá!