Felhívjuk szíves figyelmét, hogy oldalunk a felhasználói élmény javítása érdekében sütiket használ. Bővebb információért kattintson ide.

Élvezd a telet!

Írta: Csak a Nőknek Magazin 2018/01/15 1 hozzászólás Utazás,

Az új esztendő első hónapjaiban egyre többen hódolnak a síelés örömeinek. Bár Magyarországon is találunk jó pályákat, mégis sokan választják a környező országok remek adottságait. A kezdők számára összegyűjtöttünk néhány tanácsot, mire érdemes odafigyelni a gondtalan téli sportoláshoz.

 

Szerezzünk be megfelelő felszerelést

 

Nem mindegy milyen felszereléssel indulunk neki a síelésnek. Ha nem a megfelelő eszközöket választjuk ki, kezdőként könnyen elmehet a kedvünk síeléstől.

 

A biztonságos felszerelésnek tartalmaznia kell: síbakancsot, síbotot, sílécet, sisakot, síruhát, kesztyűt és síszemüveget. Ezeket sokhelyütt kölcsönözni is lehet, de aki komolyan gondolja és hosszú távra tervez, érdemes befektetni saját felszerelésre.

 

 

 

 

 

Nem mindegy milyen pályát választasz!

 

Ahhoz, hogy az a síelés jó élmény legyen, válasszuk ki a felkészültségi szintünknek megfelelő sípályát. Ha kezdőként egy nehezebb szakasszal próbálkozunk nem csak baleset veszélyes, de rossz élmény is lehet a síelés, amely akár végérvényesen kedvünket szegheti.

 

 

 

 

Biztosítás nélkül egy lépést se tégy!

 

Fontos, hogy legyen biztosításunk. Így akár baleset ér minket, akár a felszereléssel vagy a poggyászunkkal történik valami, nem kerülünk komoly anyagi bajba. A biztosítás megkötésekor körültekintően nézzünk utána a biztosítási feltételeknek, az apró betűs részeket se hagyjuk ki!

 

 

 

 

 

Fő az óvatosság!

 

Minden sípályán van hozzáértő szakember, oktató, aki beavat a síelés rejtelmeibe. Ha valamit szeretnénk megtudni, vagy nem értünk bátran kérdezzünk. Első próbálkozásoknál jobb, ha szakavatott személy mutatja meg, mit kell csinálni.

 

 

 

 

 

Hol várnak remek sípályák?

 

Franciaország

 

A franciaországi sípályák nagyon jó minőségűek és szélesek. A kezdők és haladók számára is van megfelelő pálya. A magas hegyek miatt pedig biztosak lehetünk abban, hogy nem maradunk hó nélkül. Egy hetet átlagban 80-100 ezer forintból is finanszírozni lehet.

 

 

 

 

 

Ausztria

 

Ausztria talán a legnagyobb síparadicsom. Síterepek a legfejlettebbek közé sorolható. A pályák 860 méter hosszúak, és ha nincs hó, akkor műhóval teszik alkalmassá a lesiklásra. Az ára is pénztárca barát, hiszen átlagban 100 ezer forintért négy éjszakát tölthetünk el a síparadicsomban.

 

 

 

 

 

Szlovákia

 

A Tátra csodás terep a téli sport szerelmeseinek. Egyre népszerűbb helyszín lett a síelők körében. A pályák nem hatalmasak, cserébe egy szlovákiai síelést akár 56 ezer forintból is kihozhatunk.

 

 

 

 

 

Olaszország

 

Az Olaszországban található sípályák kiválóak és remek az infrastruktúra. Kisebb és nagyobb pályák is rendelkezésre állnak, így a kezdők és haladók egyaránt megtalálják a számukra megfelelő szakaszt. Egy olaszországi néhány napos síelést átlagosan 120 ezer forintból ki lehet hozni.

 

 

 

 

 

Akár kezdők, akár haladók vagyunk, élvezzük a téli sport adta lehetőségeket. Ha a család együtt megy szabadságra és nem tud mindenki síelni, akkor más remek szórakozást is választhatnak a családtagok, amíg a síelés szerelmesei a lesiklást élvezik. Nagyokat kirándulni a havas hegyoldalon, szánkózni, társasjátékot játszani a kandalló előtt a szálláshelyen igazán remek kikapcsolódás. Élvezzük a jó levegőt, a társaságot, a szabadságot. Töltődjünk fel jó élményekkel, hogy aztán erőnk teljében folytassuk a mindennapokat.

 

 

1 hozzászólás

Zoltanne Tapolcai:
2019/01/28, 11:47:06 PM
Válasz

Nahyszrru volt kar hogy en nem tudok sielni

Szólj hozzá!