Felhívjuk szíves figyelmét, hogy oldalunk a felhasználói élmény javítása érdekében sütiket használ. Bővebb információért kattintson ide.

Sri Lanka a csodák országa

Írta: Csak a Nőknek Magazin 2018/05/29 0 hozzászólás Utazás,

Srí Lankán a magas hegyektől, a tea ültetvényeken át, a tenyér dzsungelig és a gyönyörű strandokig minden megtalálható. Ez az izgalmas sziget valóban a csodák országa. A vad természet szerelmesei, az állat- és növényfajták sokféleségét csodálhatják. A műemlékek, a sziget történelme lenyűgözi a látogatót.

 

Sri Lanka szobrok

 

Srí Lanka csodás szigete elvarázsolja az oda érkezőt. Azonban nem csak a turisztika területén dolgozók számára kívánatos, hogy Magyarország és Sri Lanka között aktív kapcsolat lehessen.  Az üzleti világ számára is nyitott az út.

 

csoportkép Magyarország Sri Lanka

 

A Srí Lanka-i Üzleti Fórum - Road Show 2018 keretében Budapesten, május 17-én a magyar utazási irodák képviselői éltek a lehetőséggel, hogy a Srí Lanka-i turisztikai ipar képviselőivel találkozzanak.

 

Minden lépésnél, több mint 2550 éves kulturális örökségének nyomait fedezhetik fel

 

Madubhani Perera, a Srí Lanka-i Turizmusfejlesztési Iroda marketing igazgatója mutatta be a lehetőségeket a találkozón. Kiemelte a turisztikai kínálatok sokszínűségét.

 

gyönyörű kilátás Sri Lanka

 

„Srí Lanka tökéletes hely azok számára, akik értékelik az aktív pihenést. Kiváló feltételeket nyújt a trekking, rafting, szörfözés, siklóernyőzés, léggömb-repülés, biciklizés, hegyi kerékpározás és golfozás számára. Mindezek nagy érdeklődést keltenek és elősegítik, hogy Sri Lanka imidzsét emeljék, a közép-európai piac nagyon fontos számunkra ebben a tekintetben” - mondta Madubhani Perera.

 

Sri Lanka gát

 

Köszönhetően a jól csatlakozó repülőjáratoknak, Magyarországról gyorsan növekszik a Sri Lankába utazó turisták száma. Az idei adatok szerint a világ minden tájáról, többek között Magyarországról is, összességében több mint 2 millió turista érkezett Sri Lankába. Ez a hihetetlenül nagy szám is mutatja, hogy milyen nagy az érdeklődés ez iránt az igazán különleges sziget iránt. Az elmúlt 4 hónapban 16,7%-s növekedett a turizmus által beutazók száma.

 

Sri Lanka konferencia

 

Az amerikai National Geographic Társaság Sri Lankát választotta, mint a legjobb 2018. évi tavaszi utazásokat kínáló országot.  2017. évben Sri Lanka kapta a Legjobb Ázsiai Turisztikai Desztináció és Legjobb Ázsiai Kalandturizmus Desztináció Díját a Maldív-Szigeteken megtartott Világ Turisztikai Díjátadón. Valamint megkapta Conde Nast Reader 's Travel Awards 2017 díjat, amit a kedvenc feltörekvő tengerentúli desztinációnak ítélnek oda.

 

Sri Lanka hegy

 

Sri Lanka felkerült a legjobb turisztikai desztinációk listájára, amelyek tökéletes vakációt biztosítanak. A World Surf League (Szörfözők Világ Ligája) az Arugam Bay nevű Sri Lankai szörfös öblöt nevezte meg Ázsia Szörfös Fővárosának. Az amerikai Discovery Channel Sri Lanka Unawatuna nevű strandját jelölte meg , mint a Világ Legjobb Strandját. A Hikkaduwa, Nilaveli, Trinco és Passikudah nevű helyek arról híresek, hogy itt a legjobb úszni, fürödni és sznorklizni ( pipával búvárkodni).

 

Hotel Sri Lanka

 

A Sri Lankai Turisztikai Promóciós Iroda célja, hogy 2020.-ra Sri Lanka legyen az egyik leghitelesebb, legjobb emlékeket ébresztő és legkülönösebb helyeket ajánló turisztikai célpont, évente 4,5 millió turista fogadásával és éves szinten 7 milliárd USA dollár bevételt biztosítva az országnak.

 

 

Szólj hozzá!