1., Ki tudta választani, mit szeretett és mit utált benne!?

 

2., Át tudja gondolni, hogy milyen mozgásokkal járt az elmúlt éve!? – fizikai (pld., utazás, költözés, vásárlások, minden, ami az életben fizikailag megfogható és látható), – szellemi (pld., megragadta egy ötlet, fellelkesítette/felháborította egy idea, olvasott vagy írt valami fontosat, ami elgondolkodtatta), – érzelmi (pld., mi keltett Önben jó vagy rossz érzéseket, milyen találkozások jártak érzelmekkel tavaly, hol vannak elmaradásai, pótlandó lelkiismeretfurdalások, gesztusok,…)

 

3., Meg meri nevezni, hogy mit szeretett volna, s ahhoz képest mi valósult meg?

 

4., Mik töltötték?

 

5., Mik pihentették?  

 

6., Mik a csalódásai – önmagával, másokkal és más-okkal?

 

 

Senki nem késett el, ha még nem végezte el ezt az összegzést! A január elejére beköszöntő tél kifogástalan keretet adhat hozzá. Még minden kicsit lassú. A kinti hideg pírt lop az arcra és a hideg megdolgozza a testünket, ami után jól esik bekuckózni és egy meleg tea mellett tervezgetni a jövőt. Érdemes alaposan belegondolni.

 

Csendben és nem siettetve kielemezni mindennapjaink.

 

 

Ha párban, vagy barátokkal tesszük, érdemes egy játéknak tekinteni, ahol együtt halad a csapat és mindenki maga dolgozza fel egy papír mellet a kérdéseket, mert leírva saját válaszait, elkészíti személyes naptárát.

 

Ha közeli barátokkal vagyunk, a megosztás is hasznos lehet. Meghallgatva és elmondva még több eszünkbe juthat és sokat tanulhatunk egymástól! Figyelem, itt nincs helye a bírálatnak, csak személyes benyomásokról beszéljünk és támogassuk egymást az őszinte megnyilatkozásokban. Ezek után javaslom 10 percben az egészet áttekintve magunknak bekarikázni, ami összességében meghatározta szerintünk a 2018-s évet – s csak ezek után, ha már kicsit ráláttunk a működésünkre, gondoljunk bele, az idén mit tűzünk ki célul. És azt tényleg tűzzük is ki egy jól látható helyre az életterünkben

 

Linka

Balla Katalin

biokatalin@gmail.com,

Telefon: 70-246-30-65