Mióta otthonról dolgozik mindenki, akinek módjában áll, az öltözködési szokások is átértékelődtek. Nem lát senki, nem megyünk sehová, tehát lehet egész nap pizsamában, alsógatyában, kinyúlt macinaciban flangálni, ugyan minek sminkelni, sőt, a fésülködést sem ellenőrzi senki.

Ahogyan minden csoda, úgy az otthoni slamposság élvezete is általában három napig tart. Vagy egy hétig. Hosszú ideig azonban a külsőnk szétcsúszása a mindennapjaink szétcsúszáshoz is vezet. Teljesen mindegy, hogy egyedül, háziállattal, párban vagy gyerekekkel élünk, a tisztálkodási és öltözködési szokásaink keretet adnak a napnak, gördülékenyebbé teszik a munkavégzést, a tanulást és az egyéb teendőket.

Amikor egész nap pizsamában dolgozunk, az agyunk nem tesz különbséget munka és szabadidő között. Persze nem azt akarom ezzel mondani, hogy a home office-ban is kiskosztümben kell ülni és magas sarkú cipőben vagy azt, hogy otthon is kötelező sminkben tölteni a napot. De a munkanapok reggelén bizony magunknak segítünk azzal, ha levesszük a pizsamát, megfésülködünk és úgy ülünk le dolgozni.

A ruháink vizuális emlékeztetők magunk és a velünk élők számára is, hogy épp dolgozunk még akkor is, ha ezt a nappaliból tesszük. Ez a trükk segít a koncentrációban is.

Tehát elő a csinos és praktikus holmikkal!

A nadrág vagy szoknya mindig legyen kényelmes! Ha esetleg nincs a szekrényben, nagyon csinos gumis derekú farmernadrágokat és szoknyákat lehet kapni fast fashion áruházak online boltjaiban.

Vegyünk fel blúzt, ha aznap videómegbeszélés várható!

csinosan-es-kenyelmesen-home-officeban

Itt a leggingsek ideje! Egy bő pulcsival vagy vidám mintájú, hosszú pólóval csinos és kényelmes.

Nyugodtan hordjunk kisruhát vékony pulcsi és leggings vagy harisnya fölött! Megidézi a nyarat és a napsütést.

Ha mozgást tervezünk aznapra, reggel öltözhetünk edzőruhába, így biztosan többször állunk fel napközben átmozgatni a tagjainkat és kisebb hajlandósággal sinkófáljuk el a betervezett edzést.

Viseljünk élénk színeket! Energiával töltenek fel, ha éppen nehezek, nyűgösek az aznapi feladtok.

Viszont amikor a munkaidő véget ér, öltözzünk át a megszokott, otthoni ruhánkba! Ezzel szimbolikusan is letesszük aznapra a munkavégzést és könnyebben fordulunk a pihenés vagy más feladatok felé.

Farkas Bernadett