Hozzávalók

  • 350 gr gomba
  • olívaolaj
  • 4 db filézett csirkecomb
  • ízlés szerint tengeri só és őrölt feketebors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 200 ml fehérbor
  • 455 gr spagetti tészta
  • 500 ml tejszín
  • 200 gr reszelt parmezánsajt
  • 1 szál friss bazsalikom

 

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 200 Celsius fokra. A gombát mossuk és hámozzuk meg, majd vágjuk apró kockákra. Az olívaolajat tegyük egy forró serpenyőbe és adjuk hozzá a gombát. A filézett csirkecombot is vágjuk apró kockákra, és adjuk a gombához. Sózzuk, borsozzuk. A fokhagymát vágjuk apróra, majd adjuk a gombához és a csirkecombhoz. Öntsük fel a fehérborral és egy pici vízzel. Takarékon főzzük készre. A spagetti tésztát is főzzük meg, majd szűrjük le. A gombás csirkéhez adjuk hozzá a tejszínt és forraljuk fel, majd zárjuk el alatta a tüzet. Fűszerezzük sóval és borssal. Keverjük hozzá a megfőtt spagetti tésztát. Adjuk hozzá a parmezánsajt felét és az apróra vágott bazsalikomot. Tegyük egy tűzálló serpenyőbe, majd a maradék parmezán sajtot is szórjuk rá és süssük aranybarnára.