Jamie Oliver most se hagyott recept nélkül! Beköszöntött az ősz és ezzel együtt a cékla szezon is. Ez a saláta a cékla, a ropogós dió, a krémes kecskesajt és a citrus tesz ellenállhatatlanná!

Hozzávalók

600 g bébirépa

1 db nagyobb cékla

4 db mandarin

extra szűz olívaolaj

vörösborecet

15 g friss tárkony

100 g kecskesajt

40 g dió

Elkészítés

A bébirépát mossuk meg, a nagyobbakat vágjuk ketté és főzzük 15-20 percig sós vízben. Egy nagy tálba nyomjunk ki egy mandarin levét, adjunk hozzá 1 evőkanál extra szűz olívaolajat és egy pici vörösborecetet, majd keverjük össze. Hámozzuk meg a maradék mandarint és vágjuk fel kör alakúra, majd szépen rendezzük el egy tányérra. A céklát főzzük elő, de csak annyira, hogy a héját letudjuk húzni. Vágjuk apróra a céklát. A megfőtt répát és a céklát adjuk a narancsos, olívaolajas öntethez és keverjük össze, ízesítsük ízlés szerint sóval és borssal.

Kanalazzuk a salátát a mandarinnal kirakott  tányérra, szórjuk meg a dióval és a tárkonnyal, morzsoljuk rá a kecskesajtot.

Jó étvágyat!

www.jamieoliver.com