A nyári hónapok elmúltával őszbe vegyülő gondolataim, szokásomhoz híven, rímekbe szedtem és szeretettel osztom meg Veletek:

 

 

 

Hajdan Vali: Őszi szösszenet

Mi a szösz? Itt az Ősz! 
Beköszönt az ősz dizőz.
Ő nem ám egy bősz kis őz, 
de most kicsit itt időz!

 

 

 

Itt időz, bizony és az új évad is kezdetét veszi a színházaknál, a színházba járók nagy örömére. Szeptember első szombatján, a 10. Pozsonyi Pikniken nagyon sok színház vonult ki és népszerűsítette előadásait, árulta kedvezményes jegyeit az őszi időszakra. A Tesla Teátrum idén első ízben jelent meg a forgatagban és személyes tanúja voltam, hogy rengeteg érdeklődőt vonzott ez a sokak számára még ismeretlen színház.

 

A 2. évadot kezdő színház a főváros VII. kerületében, a Kazinczy u. 21-ben található, az amúgy is izgalmas buli negyedben. Egy jó hír a gyerekes családoknak, hogy szeptember 29.-én egy Nekik szóló programmal, a Szélkötő kalamona c. mese musicallal várják a színházba a kedves közönséget.

 

Majd a Salemi boszorkányok c. darab bemutató előadása következik Vas Zoltán Iván rendezésében, október 13.-án. Reméljük, hogy sokan lesznek kíváncsiak és eljönnek, ismerkednek a Teátrummal, ahol én is szeretettel várom, mint közönség szervező és ápoló (színházi szóvivő) a kedves közönséget.

 

Szeptember 7.-én az összművészet jegyében, (melynek „őszművészet” címet is adhatnám) szervezek egy kiállítást a BÁLNA épületében (Bp. Fővám tér 11-12.) található ÚJ NESZ-ben, ahol Dömötör Dorottya festőművész kiállítás megnyitójára invitálom a festészet és a költészet szerelmeseit. Ahol a szín a szavakkal keveredik, ahol a szó szót és színt követ, ahol a Nő szintén, őszintén sző szöveget és a fejbe üt szögeket, de csak a rím kedvéért, egyébként pedig dalol, mint pacsirta egy kis fa alól valahol.

 

 

 

 

SZÍN-VILÁG, SZÓ-VIRÁG

Dömötör Dorottya festőművész kiállítás megnyitója
Helyszín: ÚJ NESZ (a BÁLNA gyomrában) Bp.1093 Fővám tér 11-12.

 

 

Időpont: 2018.szeptember 07.péntek 16 óra

 

szó-virágos megnyitó: Hajdan Vali

 

"..Lélekben, díszébe, 
fényébe öltözöm, 
képeknek színével
szívekbe költözöm".
(Hajdan Vali: Szín-világ, szó-virág)

 

 

A megszokott keddi "Szó-kincs bánya" sorozat színes ágaként ezen a pénteken a képeké a főszerep. A korábbi kiállító, Pásztiné Üveges Rozália képei után most Dömötör Dóri festőművész alkotásait csodálhatják meg a kedves érdeklődők a Bálnában, az Új Nemzeti Szalonban, (ÚJ NESZ) szeptember 28-ig.

 

Színekkel és szavakkal lélekre hatni – kötetlen beszélgetés a gondolat megfoganásától az alkotás megszületéséig. Hosszú-e az út odáig, toll-és az ecsetvonásig? 

 

Hajdan Vali saját rímeivel színesíti és nyitja meg a kiállítást.
Belépődíj: 500 Ft

 

 

 

 

 

Szeptember 15-én az Ars Sacra Fesztivál keretén belül a József Attila Színház Galériájában nyílik egy kiállítás szintén Hajdan Vali szervezésében. Bihari Puhl Levente és Bihari Puhl Andrea festőművészek, Apa és Leánya mutatkoznak be művészetükkel szakrális témában. A kiállítás megnyitó 18 órakor kezdődik.

 

Külön érdekesség, hogy aznap hagyományos Utcabáljára várja közönségét a József Attila  Színház, amelynek során egész napos, ingyenes programok keretében ismerhetik meg az érdeklődők a színház tereit, művészeit.

 

Szeretettel invitálok mindenkit, jöjjön el erre a különleges alkalomra, ahol sok érdekességgel és csodálatos alkotásokkal , valamint az alkotókkal is találkozhatnak.

 

A kiállítás címe: „Tekints az Égre és lásd meg! „

 

 

 

 

 

"Árnyaidat Te szépre fesd,
tekinteted az Égre vesd!
Álmaidat reméld, szeresd, 
felhők között a fényt keresd!"
(Hajdan Vali)

 

 

Hajdan Vali verseit és dalait hallhatják a megjelentek a szerző előadásában, valamint szintetizátoron közreműködik: Ludvig Rezső

 

A kiállítást megnyitja: Vasvári  Zoltán művelődéstörténész

 

A belépés ingyenes!