• 3 tábla min 65 % os 200g-os étcsoki
  • 2 tojás
  • 3 dl min. 30 %-os habtejszín
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 db vanília rúd belseje
  • csipet só
  • 1 evőkanál vaj

 

Elkészítés:

 

Gőz felett olvasszuk fel a csokoládét a vajjal és a sóval. Közben egy másik tálban a tejszínt, a cukrot és a vanília rudak belső tartalmát keverjük jól össze. Válasszuk szét a tojás fehérjét és sárgáját. Adjuk hozzá a két tojás sárgáját és keverjük addig, míg egy egységes masszát nem kapunk. A tejszínes, tojásos masszához adjuk hozzá a felolvasztott csokoládét és keverjük össze. Ha ez kész, adjuk hozzá a kemény habbá vert tojásfehérjét, óvatosan keverjük, hogy ne törjön össze a tojáshab. Ha kész, osszuk el desszertes poharakba és rakjuk 30 percre a hűtőbe.

 

Forrás: http://receptexpressz.hu/jamie-oliver-fele-csoki-mousse-recept/