Jamie Oliver igazi különlegességet készített a Húsvéti asztalra! Érdemes kipróbálni a receptet!

Hozzávalók

150 g 70%-os étcsokoládé

4 db tojás

50 g cukor

150 ml habtejszín

4-5 evőkanál pálinka

9 db barack vagy cseresznyekompót

Elkészítés

Az étcsokoládét olvasszuk fel gőz fölött. A tojásokat válasszuk szét. A cukrot keverjük simára a tojássárgájával. A tojásfehérjét csipet sóval verjük kemény habbá. A tejszínt is verjük fel. A tojássárgához keverjük a felolvasztott csokoládét, majd a tejszínhabot. Keverjük össze a masszát óvatosan a felvert tojásfehérjével.

A krémet kanalazzuk desszertes poharakba és fedjük le fóliával, majd tegyük hűtőbe 1-2 órára.

Tálalás előtt a kompótot melegítsük fel a pálinkával és kanalazzuk a csokoládéhab tetejére. Tejszínabbal is megkoronázhatjuk!

Forrás: jamieoliver.com