Jamie Oliver ajánlása!

 

4 személyre

Elég szokatlan salátát mutatok be most, mint borzasztó könnyen összeüthetsz. Ez a pompás kis köret remekül passzol majd mozzarellához, kecskesajthoz, füstölt húsokhoz, csodás kísérője lehet grillezett vagy roston sült fehér halaknak, tőkehalnak, de csirkéből vagy sertéshúsból készült ételeknek is. Használd a legszebb cukkinit

4 cukkinit vágj fel hosszában a lehető legvékonyabb szeletekre ( ha van zöldséggyalud, azzal a legkönnyebb). Süsd át őket izzó rostélyon vagy grillen, nem baj, ha mindkét felüket kicsit oda is pörkölöd. Dobd szét a szeleteket egy nagy tálon, de vigyázz, nehogy egymás hátára üljenek, mert úgy gőzölögni fognak, és kissé felpuhulnak. Hidd el, nincs pocsékabb a lottyadt cukkininél. Amíg még melegecskék, hints rájuk tengeri sót és frissen őrölt fekete borsot.

Távolítsd el egy piros chilipaprika magjait-ereit, és vágd finomra. Aprítsd fel egy fél gerezd foghagymát, és a chilivel együtt szórd magasról egyenletesen a cukkinire. ( Szórhatsz rá annyit, amennyit csak tetszik)

 

 

chili-

 

 

Tépkedj rá egy marék friss mentát, permetezd be extra szűz olívaolajjal, és facsarj bele egy citromot: A magam részéről, ha hozzájutok, előfőzött zöldbabot vagy nyers zöldborsót is bele szoktam dobni. Ez a saláta mindig beindítja a fantáziámat.

 

Utóirat: A maradékot se hajítsd el, nyugodtan süss bármilyen halfilét (például tőkehalat vagy pisztrángot) a cukkinid tetejére. Csodás fogás lesz párolt rizzsel és fűszeres joghurttal. Igazán üdítő étel!

 

Jó étvágyat!

 

Forrás: Jamie Oliver: … és egyszerűen csak főzz!