Tedd vagy ne tedd, de semmiképpen ne próbáld!

Januárban már-már divat, hogy mindenki örült diétába kezd és ennek módját az internetről, barátoktól, kollégáktól szerzett információk alapján kezdi el , ami nagyon jó és dicséretes, de nem mindegy, hogy a szervezetünk hogyan reagál rá és felfigyelünk-e kellőképpen arra, ha nem vált be az ami másnak igen.
Sokan kezdik el a tejsavófehérje alapú diétákat, és a salátákat húsokkal kombinálni és sajnos mivel nem jutnak megfelelő szénhidráthoz és a vitaminokról is azt gondolják hogy hizlalnak és étvágyat csinálnak, ezért két- három hét múlva fel is adják. Persze nem ők a hibásak, nem ők adják fel hanem a szervezet kezdi el követelni tápanyagot.

Mi is történik ilyenkor?
Kihűlt a szervezet… januárban, mínusz 10 fokban is a hideg, hűtő hatású ételeket fogyasztották, és szegény idegrendszer sem bírja tovább megfelelő összetett szénhidrátok nélkül, meleg ételek nélkül, valamint a vitamin raktárak is kiürültek. Sajnos ennek belátható, immunrendszer gyengítő hatása van, mely rövid időn belül megbetegedésekhez vezethet.

Mi a megoldás?
Fontos, hogy amíg nem lesz nyár addig melegítő ételeket fogyasszunk, leveseket kásákat, a zöldségeket pedig sütve. Az életmódváltás kérdése egyéni, mert mindenki más, mindenki egyedi.
Az a javaslatom, ha valaki valóban elhatározta, hogy a kezébe veszi saját egészségét és nem szeretne több zsákutcába kerülni, akkor ennek feltárására, saját személyére kialakított és a legmegfelelőbb életmód megtervezésére, táplálkozási szakértőhöz érdemes fordulni.
Tehát a tanácsom az életmódváltás, melynek kellemes mellékhatásai vannak. A diéta pedig a már elért súlyunk esetleges nyaralás vagy ünnepek utáni pár kiló leadására ad lehetőséget.

Ha segítségre van szüksége keressen bizalommal!

Kerekes Viktória
Alkalmazott táplálkozási referens,
okleveles gyógymasszőr
+36-70 / 511-4450
[email protected]