A DMSO, a Dimetil-Szulfoxid széles körű segítő betegségek esetén.

A test sejtjeinek működését pozitívan befolyásolja. A DMSO sokféleképpen tud hatni. A szó szoros értelemben nem egy gyógyszer, mert a gyógyszer csak a betegség megnyilvánulására használatos. A DMSO sokkal több ennél. A DMSO-val egy teljesen új út nyílik meg a betegségek gyógyításában. Nem egy bizonyos betegség esetén használható, hanem egy olyan anyag, ami az egész testet ismét egyensúlyban hozza.

Valójában a DMSO egy egyszerű szerves kénes-kötés, ami a természetben, de a mi vérünkben is jelen van. Egy milliliter vérben kb. 40 nanogramm DMSO van. A vizelettel naponta kb. 5-10 milligramm DMSO-t választunk ki. Növényi eredetű plankton, amelyek közvetlenül a tengervíz felszíne alatt él, megállás nélkül DMS-t (Dimetil-Sulfid) termel. Ez mint kénes gáz átadódik a levegőbe. A DMS a tenger atmoszférájában oxidálódik és DMSO jön létre. Aztán az esővel visszakerül a földbe. A növények ezt gyorsan felveszik. Így a mi élelmiszereinkben is kimutatható a DMSO pl. egy kilogramm paradicsomban 0.08 milligramm, egy kilogramm savanyú káposztában 0.40 milligramm és egy kilogramm málnában 0.60 milligramm DMSO van.

Eredetileg a DMSO egy melléktermék volt a fa felhasználásánál. A növények fás részeiben is DMSO van. Érdekes módon 19 Celsius fok körül megfagy és 189 Celsius fokon forr.

dmso-1

Ezért az ipar már régóta felhasználja, de a DMSO a gyógyászatban is ismert. A bőrbe jutva, gyorsan felszívódik és a hatóanyagot, mint pl. a heparint (véralvadásgátló), a testben szállítani tudja. Mellette antioxidatív (a szabad gyököket semlegesíti, amelyek a betegségek és a korai megöregedés okozói). A fájdalmakat és a gyulladásokat is csökkenti és gyógyítja.

Azt a tulajdonságát, hogy 19 Celsius fok körül megfagy, használják pl. női és férfi ivarsejtek konzerválásánál a kriokonzerválásban (embriók és spermium minták megőrzését segíti elő), mert így azok életfunkciói épségben megmaradnak. De mint az életben sokszor előfordul, az előny egyben hátrány is, így a DMSO nemcsak a kívánt anyagokat tudja a bőrön keresztül a kívánt testrészbe eljuttatni, hanem a mérgező anyagokat is. Tehát a DMSO a „jövő” hatóanyaga, de már a múltban is felhasználták.

Én már régóta ismerem, mert az úgynevezett „fekete kenőcs” egyik alkotórésze. A fekete kenőcsöt az anyajegyek tesztelésére használják Németországban, már sok helyen. Ilyenkor a fekete kenőcsöt  pontosan csak a tesztelendő anyajegyre kenjük fel. Tapasszal ragaszuk le, hogy ne kenődjön el. 12 órán át a bőrön hagyjuk. A műveletet csak egyszer végezzük! Utána mossuk le a bőrről. Ha az anyajegy nem változott, akkor egy veszélytelen anyajegyről van szó. Ha egy kis piros kerete lesz, az jelenti, hogy az anyajegy már elkezdett rákosodni. Ilyenkor ez a piros kör rámegy az anyajegyre és az elvarasodik, majd a bőrből kiesik. Ez általában 5-8 napig tart. Siettetni nem szabad. Aztán a bőr begyógyul.

dmso-2

A fekete kenőccsel olyan korán tudjuk az anyajegyeket tesztelni, amikor még a bőrgyógyász nem tudja megállapítani. A rákos foltok már a legkezdetibb stádiumban eltávolíthatók vele.

A fekete kenőcs receptje megtalálható az interneten, de készen is kapható. A fekete kenőcsről olvashatnak Adrian Jones,  a FEKETE KENŐCS praxiskönyvében.

„Minden anyag méreg, nincs semmi méreg nélkül, egyedül a  mennyiségtől függ, hogy mi nem méreg!”- mondta Paracelsus

Sok sikert!

Busch-Turcsányi Sipos Éva
Természettudományok docense
[email protected]
eva-turcsanyi-busch.wixsite.com/budapest