Sokan nem tudnak lemondani az édességről. Még akkor sem, ha a kutatások szerint a feldolgozott, finomított fehér cukor nagyon sok betegség kialakulásában játszik szerepet. Az édes élet eléréséről azonban a tudatosan táplálkozóknak sem kell lemondaniuk. Ebben a törekvésben segítjük a tudatos táplálkozást választókat azzal, hogy számos alternatív megoldásra hívjuk fel a figyelmet.

 

 

Édes élet, tudatos élet!

 

 

A tudatos életet választók, az egészséges táplálkozásra törekvők egyre nagyobb számban ismerték fel hogy az édes íz eléréséhez a kristálycukrot egészséges édesítőszerekkel ki lehet váltani. Olyan alternatív megoldás is van, amivel nem csak az édes íz érhető el, hanem a szervezetet jótékonyan tápláló anyag bevitelével, sokkal többet is tehetünk az egészségünkért.

 

 

 

 

Mit tud az inulin?

 

 

A prebiotikus tápanyagok a táplálkozástudományi kutatások fontos területét képviselik. Ilyen prebiotikus tápanyag az inulin. Egészségünk nagyban összefügg az egészséges bélflóra ápolásával. Az inulin egy prebiotikus szénhidrát, amely sértetlenül jut át az emésztőrendszeren és a vastagbélben, szelektív módon tápanyagul szolgál a hasznos bélbaktériumoknak, főleg a Bifidobacteriumoknak és Acidophilusoknak, ezzel segítve ezek szaporodását, viszont gátat szab a betegségeket okozó baktériumok (pl. clostridiumok) szaporodásának.

 

 

Vannak jótékony baktériumok?

 

 

A jó bélbaktériumok rendkívül fontosak egészségünk szempontjából, hiszen segítik a tápanyagok felszívódását. Az egész immunrendszerünkre hatással vannak, jobb az ellenállás a fertőzésekkel szemben, jobb a csontminőség. Kisebb a hajlam kockázata a rák, a szív- és érrendszeri betegségeknek.

 

 

További hatása, hogy a gyomorban megemeli a szabad zsírsavak szintjét. Az inulinnak köszönhetően a szervezet könnyebben és nagyobb mennyiségben hasznosítja a kalciumot, a vasat és a magnéziumot. Szabályozza a szénhidrát és a cukoranyagcserét, nem emeli meg az inzulin szintet, így kifejezetten ajánlott édesítőszer cukorbetegek számára.

 

 

 

 

Miért pont inulin?

 

 

Az inulin segítségével visszafordítható a bélflóra károsodása, így megszüntethetők az emésztési panaszok, sőt akár a bélrendszerben kialakuló daganatok is a trigliceridek mennyiségét csökkenti. Ráadásul meggátolja a májat abban, hogy szintetizálja a koleszterint, amely ezért átcsoportosul és könnyebben kiürül.

 

 

Gyerekeknek is kell a segítség?

 

 

A gyermekkori élelmiszer-allergiák esetében megállapították, hogy szinte kivétel nélkül a Lactobacillus, az Acidophilus és a Bifidobacteria törzsek lecsökkent számával egyidejű Enterobacteriaceae család túlfejlődése a kiváltó ok. Bélflórát helyreállító beavatkozásként müzlibe vagy folyadékba adagolva jelentős eredményt érhetünk el.

 

 

 

 

Felhasználási javaslat: Édesítőszerként teákba, üdítő italokba keverve. Naponta 1 kávéskanál (3 g)

Most 10 % kedvezménnyel vásárolhatja meg a Gluteno webáruházban.

http://www.gluteno.net/index.php?route=product/list&keyword=inulin&description=0